Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

jueves, 12 de enero de 2017

APLAZADO /sabado 14 enero Variacio Integral Arta

Proposta d'anar fins a Arta, VARIACIONS INTEGRAL SERRA LLEVANT.
per compensar l'improvisacio de la setmana passada, es proposa ruta amb track sobre  volta en sentit antihorari serra llevant.
Sortida :8:30 Estacio tren Arta,
Berenar: Dur Bocata
Recorregut: Estacio tren Arta, cra Capdepera, rodona cra son Servera, OJO, giram cap al centre per anar a cercar el cami de la siquia, camp de futbol, cra cala torta, coll d'es Raco, duaia, enllaça sa mesquida, cami son jaumell, cala agulla, coll de marina, cala mesquida, cala torta, cala mitjana i cala estreta, OJO, anem per pista cap al interior abans de baixar cap a matzocs, gir esquerra. Pas per davall barrera, horts vells d'albarca, pujada per l'alzinar cap a cases albarca, cases,BERENAR, baixada font salada, arenalet, s'esquena llarga, cami d'es presos, OJO deixam pista per agafar cami ferradura, primer a la dreta i despres a l'esquerra,  cap campament des soldats, continuem tirany cap es verger, trialera tecnica, cases verger, cami niu d'es pilot, cami Albarca, coll d'es castellas, cami de son puça, cra betlem, OJO girem dreta i a 20 mt girem esquerra, gual torrent cocons, font calenta, Arta.

Track : https://es.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=16089188

lunes, 9 de enero de 2017

Dissabte 7 de gener. Rodant fins Sineu.


Decimatio. Mesura de càstig màxim aplicat a l’exèrcit romà quan hi havia covardia o amotinament, que consistia en dividir en grups de deu soldats dels quals s’en triava un a sort que havia de ser executat pels nou restants, que després eren obliglats a dormir fora del campament amb el perill que això suposava en temps de guerra.



Per aquest dissabte de ressaca de festes, l’organ executiu del grup va proposar una sortida rodadora fins Sineu-Puig de son Nofre per cremar l’excés de calories del Nadal. La veritat és que de cremar, tenint en compte que perquè es produeixi aquesta reacció química fa falta arribar a una certa temperatura, res de res donat el matí gelat que va fer a primera hora. Tant de bo que el sol a partir de mitjans dematí va fer la seva feina que si no…
Així que quedam a les vuit i mitja ( horari temporal de hivern per no sortir a les fosques) “passades”, on sempre, Mapes, Biel, Pere I ( i primera sortida oficial del seu regnat ), Miqui i aquest destronat servidor. Més tard s’afegiran en Tià i Gerard. Moltes baixes avui, entre cumpleaños ( la gran lacra per alguns que no en surten ), viatgers per Orient, o griposos. El fred d’avui fa que cadasqú s’emboliqui com pugi o faci autèntics esforços imaginatius per paliar els efectes, desde la bossa de plàstic entre el calcetí i la sabata fins els que maquinen per endur-se’n guants encarregats per un altre, passant pels botins elfos d’en Biel o el doble calcetí de taló rovegat d’en Pere. Tot val per combatre la fretada que fa aquests dies.


Arrencam per la clàssica sortida de son Macià, Caülls, sa Bomba, i al camí des Raiguer ens esperen cagats de fred, com no pot ser d’altre manera, en Tià i en Gerard. Seguim raiguer cap amunt per després voltar en direcció cap a les vinyes de Santa Maria, previ pas per les vies del tren d’Inca. Com deiem, fred, fred, fred i més fred, però amb l’esperança d’anar entrant en calor. Sortim a la carretera de Sencelles i després enfilam per camí de camades cap a Morelló i can Quiant. Per aquí, sona la veu de “mi general, la tropa está diezmada”, terme que actualment s’usa per dir que la gent està patint els efectes de qualque desastre , pel fred en aquest cas. I és que duim més d’una hora en marxa i no hi ha manera d’agafar temperatura, tot el contrari, com que anem per pla desprotegit tenim fred i humitat tot el temps. Necessitam fer qualquna cosa, i aprofitam una clapa de sol enterbolit per fer una aturadeta a veure si reviscolam un poc. El que du la pitjor part, tot i que tots tenim els peus i les mans gelades, és en Pere, que du uns guants que no li serveixen de res. La cosa és que, després de cinc minutets aturats, notam certa millora i el mal cos minva, pel que decidim continuar la marxa. Arribam a Costitx, on, donada la siutació, ens plantejam aturar a berenar en lloc de fer-ho a Sineu, però com que ja fa més soleiet i la gent està més animada decidim seguir el camí previst cap a Jornets. Arribats a la carretera Inca sineu, les ganes d’arribar fan que ens despistem i agafem la carretera quan haviem de fer el camins paral•lels que van per l’altre costat.


Arribats a la voltadora, ja fa un bon sol, i l’optimisme ha tornat al grup. Molt bon berenar per molt bon preu, per no dir el millor de tots, ja que per cinc lauros ens hem fotut un bon pa amb oli, beguda i cafè. Com sempre, la tertúlia d’aquest moment volta en torn a qualque tema que en aquest cas ha estat els dels megagimnassos. Panxa plena i la tropa recuperada partim cap el següent objectiu del dia que és el puig de Son Nofre, un turó just enmig dels municipis de Sineu i sant Joan que suposa un punt de referència quan ets per aqueixa zona. Per sorpresa nostra, no de qui du el comandament, no hi pujam si no que hi passam per la tangent, iniciant d’aquesta manera el camí de tornada. Camins cap a sant Joan, idò, i pas pel bosquets que tant ens agraden, i enfilam cap a Lloret. Fa bon rodar i anem a bon ritme, quan ja agafam el camí vell de Pina. Passam pel poble i seguim per camí del mateix nom en direcció Algaida. En creuar la carretera Algaida santa Eugènia, en Pere I, en Tià i en Gerard ens deixen per tornar cap a casa. Els quatre que quedam, Biel, Miqui, Mapes i qui escriu, seguim la ruta establerta pel cami de Pedreres ( un de tants ), camí de son Lluch, vial de servei per ses Canyes fins son Gual. Aquí davallam pel divertit cami del barranc i sortim discretament pel golf. A partir d’aquí pestós vial de servei cap a casa blanca i son ferriol, que avui no és tant pestós gràcies al lleuger vent a favor. Només un emperò, el xivato vermell del genoll mapesià s’ha encés i procuram rodar fent bonda. Final feliç avui al bar del camp de fumbol de son Malferit, on entre futbolistes i tabac brindam pels 110 km de ruta d’avui.

domingo, 1 de enero de 2017

RESUM 2016

Un any mes i un resumen mes.
A nivell general i un cop repassat tot el que ha passat podríem dir que el balanç  ha estat positiu, ja que llevat de les habituals  caigudes i malalties no hi ha hagut res molt greu. En aquest capítol, te  menció especial  n’andreuet, que quan no es bony es forat.
Aquest any també el recordarem com l’any en que en Bordils ha acabat incorporant-se al grup i tot apunta que aquest gran fitxatge  no  serà dels efímers. Malauradament també hem tingut una baixa definitiva que va generar una damnatio memoriae.
A nivell  laboral  ens ha alegrat veure com en miky pareix que ha agafat una direcció que sembla de futur.
En un altre nivell, també recordarem enguany com el que en Torner, sectari de l’any, s’ha apuntat al grup de les escapades a fora. Es un plaer veure com les viu amb intensitat. Per altre banda l’hi hem d’agrair el que s’hagi convertit  amb el cronista oficial.
En referència a les nostres muntures, com cada any hi ha hagut renovacions, sembla que el tema de les fat o de les 27,5 no ha progressat gaire i quedaran com un tipus d’experiment, el que si sembla que està agafant força es el tema del monoplat , ara ja en tenim 4 i segons els experts, aquesta innovació si que ha vingut per quedar, ja veurem...
A nivell de camins, aquest any es sens dubte l’any de Planícia, com una gran noticia ha acabat sent un problema pel mtb. En el capítol de neteges hem de dir que hem suspès estrepitosament ja que el que s’ha fet net ha estat cero.
I en el capítol de voltes sens dubta , tot i haver estat minoritària la participació , el recordarem com l’any de la 345 encara que en gery diu que varen ser 360km , un nom que tampoc està malament per una volta que es va tancar, encara que li sàpiga greu al innombrable les voltes circulars.  

GENER
Començarem l’any amb una volta amb un nom una mica críptic per celebrar l’aniversari d’en vp i que ens va dur per camins nous per terres  Felanitxeres  i que tambe  la recordarem  pel solapament d’un mínim tram de  ruta amb una altre. El mes de gener ja sempre serà el mes d’en Cecilio, que com sempre el recordarem rient i en aquest cas amb una bona calçotada. També farem una volta pel raiguer  instaurant els berenars a Biniamar com  uns dels millors.

FEBRER
En aquest mes la ruta mes novedosa va ser la que férem per es Trenc , que segons el cronista s’anomena ruta del “pisoton”i en la que també coronarem un nou cim, el puig de Galdent. També rodarem per la Trapa, per cap Blanc i arribarem a Valldemossa per Raixa, ja que creiem ingènuament,  que algú havia fet net el camí. En aquest mes es dictaminà sentencia sobre el litigi dels camins de Planícia. Desprès de molts d’anys de lluita, la justícia decretava que eren públics. Llàstima que desprès coneguérem que ho eren, però NO per tothom.

MARÇ
Aquest mes es el del Torner day, en el que celebràvem l’entrada en el club dels cinquantenaris del senyor Torner, la volta ens dugué pel recorregut de la gerarday en sentit invers fins a Miner tornant per lluc. Com a les grans celebracions  acabarem la volta amb un bon dinar. A la volta que férem per Planícia davallarem pel camí del rafal i allà varem com estaven posant els rètols que prohibien el pas amb bicicleta, anàvem per celebrar l’obertura i tornarem amb un disgust. Per celebrar la reincorporació d’en Jeroni al grup, que des de la seva caiguda al viatge de l’estiu encara no havia tornat, anàrem rodant fins a Muro per tot un seguit de camins que no solem freqüentar amb alguns nous per Costitx i Llubí.
També rodarem per Valldemossa el cap de setmana que s’anunciava de nou la volta a Mallorca non stop, que com era d’esperar va tornar a quedar suspesa “sine die” i que ens va servir per motivar-nos i demostrar que nosaltres si érem capaços de disenyar d’una manera factible la nostra volta a Mallorca Non Stop.

ABRIL
Com cada any per pasqua férem el nostre particular Pancaritat, que es mes un via crucis que una festa en el que passarem entre d’altres per Santa Magdalena. Tot i això aquest dia el recordarem com el dia en que en jonanda ens va ensenyar el bareto de s’Indioteria a on donen els poals de cervessa i d’on aquest narrador ha sortit qualque vegada bastant perjudicat. El mes destacable d’aquest mes sen dubte fou  la sortida fins a Menorca, que enguany va ser de 2 dies i en els que rodarem el primer  dia fins el far de cavalleria i els alocs i el segon pels voltants de cala Galdana i coneguérem alguns trams magnífics del camí d’en Kane. Desprès d’una volta per Randa els següents caps de setmana foren preparatius per la 345. Així férem el primer tram sortint per na Burguesa fins Andratx i tornant per Valldemossa i desprès el tram de Llucmajor, Felanitx, Ses Salines,  Santany.  

MAIG
Aquest fou el mes de la 345,que la férem el darrer cap de setmana, els anteriors anàrem comprovant els altres trams , tot eren voltes de gran kilometratge per anar preparant-nos per el gran esdeveniment. Així repesarem el tram des de l’Esglaieta fins Pollença passant per Lluc i el tram de sa pobla fins Artà tornant per Llubí. En aquest mes aquest narrador sofrí una caiguda, de la que ara ja no s’enrrecorda però que impossibilita la seva participació en el gran event de l’any. Els herois que estaren 28 hores pedalejant foren en torner, en bigel, en gery i en jonanda.

JUNY
En aquest mes presentarem les al·legacions a les ordenances d’usos dels camins a Planícia, que tot i estar ben fonamentades, no tenien cap possibilitat de prosperar, ja que aquestes eren conseqüència d’una ordre judicial.
Així les coses, també férem acta de presencia a la concentració que un biker juntament amb en Kapax organitzaren per recollir signatures i  demanar el pas per les bicicletes  a Planícia. També anàrem per Artà  a on férem la integral del parc amb sentit anti-horari. A la sortida del Teix, rodarem pels nous camins que l’ajuntament ha netejat per la zona de Mirabó. També férem un sortida amb la bici de ruta fins a Sa Calobra el cap de setmana que en gery, en bigel , n’andreu i un altre feren els Tracks d’Astúries. La impressió que tinguérem els que ens quedarem per aquí, va ser que en aquell viatge es menjava mes que es colcava.

JULIOL
Ja en plena canícula, ens refugiarem per tramuntana , així anàrem per solleric de bon rotllo post Astúries i  a la volta per la serralada d’Orient   inaugurarem la connexió del camí de son Palou venint d’es Freu cap es pas de s’Escaleta .La volta de la Mola de Planícia serà recordada pel poc quòrum d’assistents, ben al contrari de la que ferem per Escorca en la que passarem per primera vegada pels camins de Son Massip fins Escorca, tot un luxe, ara per ara tancat a l’espera de que la ruta de pedra en sec els incorpori com a camins públics que son. Acabarem el mes amb la Badia Blava extrem, volta rutera amb dinar a ca n’Andreuet, que va ser extrem pel reportatge fotogràfic dels integrants del grup.

AGOST
El mes del gran viatge que enguany també va ser minoritari i bastant inusual, ja que fou un viatge organitzat amb guies que ens dugueren a passejar per Transilvania. Formarem l’expedició en Miky, en fran en joan miquel i aquest narrador. El que recordarem d’aquest viatge fou els atacs dels cans semi salvatges i segons els que quedaren per aquí, la quantitat d’hores que dormirem.
En aquest mes en Miky completa la revisio dels 16 tracks ruteros i l’acompanyarem  a la darrera volta que anava de Cala Millor a Orient amb un recorregut de 167 km. A la volta per es port d’es canonge ens trobarem en jonanda corrent per aquells indrets i ala volta per Rafaubeix ens donarem un bon banyito.

SETEMBRE
El mes de Setembre  podríem dir que va ser uns dels mesos mes pocs brillants de l’any. Potser la volta mes destacable fou la que ferem pel cami de metro i la font de la Senyora. També rodarem per es cap Blanc i per la Comuna en un cap de setmana plujós.

OCTUBRE
La volta mes destacable d’aquest mes fou la que ens va dur fins a Sant Elm i en la que rodarem pel magnific tirany que va de les cases de sant elm cap el coll de Palomera, per un tirany aeri que sembla Alpí. A la volta rodadora que férem fins a Montuiri, aquest narrador abandonà el grup ja que va petar el nucli i deixà abandonat als sectaris a la seva sort sense track per el laberint de camades cap a Gracia. Tot i molts dubtes arribaren a bon port. A petició d’en rol i en petit comitè es fe la baixada de la mola de son Pacs previ pas per Valldemossa. Com no podia ser d’altre manera aquest mes també recordarem en Toni, que sempre està present entre nosaltres. 

NOVEMBRE
Per tots Sants ens tornarem escapar, aquest pic fins a Catalunya per fer el primer tram de la GTPC, es a dir la Gran travessa dels Pirineus Catalans, en una nova versió revisada pels mítics autors de la primera. Sortida molt ajustada de Preu, en la que recuperarem al 100 % l’esperit sectari dels grans viatges. Autosuficiència, aventura i un bon rotllo com feia temps que no teníem. Si això hi afegim bon temps, paratges magnífics i bon menjar. No es pot demanar mes.  Tot i això el que aquest narrador recorda mes gust es la cara de felicitat que posava el senyor Torner, en aquest el seu primer viatge Pirenaic d’uns quants dies. La resta de mes el passarem rodant per la mola de Planícia amb en Joan amb una de les seves aparicions esporàdiques. Per es Capdellà i el camí d’en Cecilio i un petit grup que s’atreví a anar fins sa costera.

DESEMBRE
El mes de desembre el tancarem amb els actes en favor del mtb, així assistirem a la inauguració del refugi de  la Coma d’en Vidal, una altre lluita guanyada. Que lluny queden aquells dies en que passàvem com a furtius per allà, o la ràbia que ens agafà quan el Govern a la passada legislatura va estar a punt de vendre-ho. L’acte mes important en favor del MTB fou l’audiència publica del Consell en el que el senyor Torner,  sectari de l’any amb el que es pot confiar plenament,  llegí el nostre manifest en favor del mtb demanant que ens deixin passar pel camí nou de Planícia. No sabem com acabarà la cosa,  però tenim enregistrat el compromís de la Consellera de Territori comprometent-se a demanar-ho. 
 A nivell de voltes podríem dir que ja estàvem un poc de tornada i no varem fer cap gran innovació. Així rodarem per Biniarroi i Solleric, per es freu a on verem l’aiguada que baixava per Coanegre i a la darrera sortida com cada any anàrem pel pas del ventall.

Esperem que aquest any que comencem ens doni salut a tots i poguem fer grans voltes, esperem una repetició de la 345 per els que no varem poder anar-hi. I les clàssiques escapades menorquina, aquest any per la zona de Mao,la escapadeta Catalana continuant la revisió de la travessa Pirenaica o potser qualque boci de la Cat 700 i com no el gran viatge de l’estiu que aquest any si tot va be anirem a fer la TRANSVERDON  de 368 km i 11.000mt de desnivell.
El sectari sortint ens ha recordat que aquest any si o si , hem de recuperar les obres de neteja, ja que tenim un bon llistat de  deures: es burotell, variant torrent piotes,
Millora pujada son net passat els cans, baixada aumedrà...
Per acabar  un desig per aquest any nou seria que l’any que be poguessim dir que aquest ha estat també el de la reincorporació d’en fernando i de la tornada a una certa normalitat d’en Joan.
Que així sigui. Per Molts d’anys.