Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

lunes, 15 de enero de 2018

FINS SANTA MAGDALENA. Dsbt 13 gner


Primer dissabte  de l’any  per tots aquells que no sortirem el dia de Reis i amb molt bon grau d’assistència ja que érem 12, nombre que no està gens malament per un grup que segons alguns està amb crisis profunda.
La proposta del dia era intentar pujar a qualque atalaia o torre des de la que veure l’encesa que es volia fer aquest dissabte. Com que al dissabte passat els pocs que sortiren anaren per tramuntana nord i el proper hi ha  la volta Vp&Gerom que pel que es veu va per tramuntana sud o com a mínim va pel camí de pescadors, nomes ens quedava rodar pel pla o pel raiguer així que es decidí partir cap a Santa Magdalena. El recorregut d’aproximació  també tenia que intentar sortir del clàssic corredor del raiguer pel que s’optà per recuperar el camins de son Orlandis i així passar per Puntiró per veure si enganxàvem en largo que feia temps que no apareixia.
8:00 Bp amb fred i molt poca claror, hora que possiblement seria bo que en aquest mesos pases a i mitja si la gent ho vol, bastaria que qualcú ho proposes al washap o a un berenar tal com sempre s’ha fet. Partim cap a son Macià i girem pel camí de muntanya que avui el seguirem per son Ametller per així arribar pel cami de son esvaït a Son Orlandis. Aquí sembla que el Govern ha arribat a un acord amb Gesa o al que ara es diguí que n’es el propietari per posar allà una area recreativa. Així  s’ha netejat tota la part de baix de la garriga i ha quedat perfecte.
Nosaltres enfilem el camí que puja  cap al que devia ser la caseta del garriguer i passada aquesta anem tirant mes o menys entre les estepes fins la paret de partió. Entrem a la finca següent a on no hi ha gens de camí i anem tirant a peu per entre les estepes i els ullastres, nomes son 350 mt pero com que hi ha molta roada amb aquests 7 minuts 7 minuts tots acabem amb els peus i les cames  una mica banyades. Menys mal que molts ja anem amb la roba vella com comentarà en Rol, i es que  tot i que   teníem el llistat amb les  talles i nombre de peces del que volíem se li va passar a en miky perquè acabes de concretar el tema amb els fabricants  i així anar repartint feines i encara es l’hora de que digui res.
Entrem a son pelat i ja rodant arrivem als afores de Portol. Travessem el cami de sant Jordi i allà enganxem en Geri que com sempre desprès de mil malabarismes apareix de no se sap on i en Tià recent arribat per temes de feina de terres angleses. Així aquest ens regala un bocinent de tirany que ens serveix per arribar fins a son Seguí, gracies Tià per això i la feineta que vares fer el diumenge.  Pujem fins quasi l’ermita i desprès de la torre rodem una mica pel laberint de camins d’aquesta muntanya. Davallem cap a les olleries i d’allà ja anem cap el proper objectiu que es Morello.
Així anem alterant camins de terra amb carreterones d’asfalt, camí de cas canar, de Montuiri, de Jornets, de son Bordils i finalment vell de Muro per a on arribem a Son Catiu, punt de berenada segons suggeriment d’en Miky.  El berenar es fa mes llarg del que toca ja que coincidim amb un grup molt gran de carreteros i la gent no s’asseu fins que no han fet la xerradeta amb tothom. Una hora mes tard reiniciem la marxa sense en Torner que te presa i n’Andreu i en Fernando que decideixen que ja han rodat prou i van a cercar el tren. 
Anem a cercar el camí vell de LLubí  per son Gual i com que feia molta estona que no el fèiem no sabiem  que  el seu principi estava inciclable  quasi mes brut que quan l’anàrem a netejar una mica amb en Cecilio ja fa molts d’anys.  Comencem la pujada primer pels camins de terra de son Catllar i desprès d’una aturada a on Democràticament es decideix  continuar tot i que anem una mica fora de temps, per la carretera cap a Santa Magdalena. En arribar a dalt no trobem a ningú que tingui intencions d’encendre cap foc o senyal de fum, així que iniciem la baixada seguint tal com era previsible a en Rol que es coneix molt be aquesta indret i la seva area recreativa.
Passades les trialeres iniciem ja definitivament el retorn que ho fem per els tiranyets de l’antiga zona militar a on qualque desenfeinat s’ha dedicat a posar pedres pel mig. Per mes carreterones arribem a Inca i abans d’enfilar cap el serral de ses monges en Miky també desapareix  ja que segons alguns estava ja  hasta la ... Es veu que ara vol arribar mes prest a casa, cosa totalment respectable,  i per això vol tanta organització i col·laboració.
Continuem ruta pel camí de son Marimon i abans d’enfilar cap a Biniamar tornem a fer votacions per veure si retallem o no i de nou en Vp ens insta seguir segons el planificat. Així anem a cercar el caminoi cap a Lloseta i la seva area recreativa per retornar cap el camí del raiguer pel de son Bonifai. 
Ara ja no abandonem la ruta oficial fins a Ciutat per sa bomba i els caulls.
A l’alçada de Coanegre en Tia i en Geri ens deixen cosa que avui no fa en VP quan arribem a s’Indioteria, així que aquest dissabte  s’ha estrenat i ens ha acompanyat al remat de la jornada i moment en que es comenten les jugades.
 

Bona volta a bon segur un bon entrenament per la matada del proper dissabte en la que hem fet alguns caminois interessants i novedosos. 102 km i 1100 de desnivell.


No hay comentarios: