Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

domingo, 11 de febrero de 2018

Neu 2018 dsbt 11 feb 1


200 mt cota de neu, 100 % probabilitats de pluja
Aquesta era la predicció meteorològica per el dissabte i en base a aquesta es va fer la proposta de sortida. El principal  problema era que Ciutat està a nivell del mar i per tant, aquí plouria. El divendres durant la tanda de consultes ens assabentarem que  a la comuna ja hi havia neu segons li havia dit en Tete a en Vp, tot i això,  pensarem que per assegurar el tir i ja posats, era millor anar cap el Teix ja que aquest ofereix una escapada molt rapida. En Vp  també pensà que si realment nevava a cota tan baixa, la Fita podia ser un pla alternatiu si la cosa es complicava, així quedarem que ell, des de la seva talaia d’establiments, ens informaria de com estava el panorama.
Un cop aclarida la ruta i l'estratègia pel dissabte les discussions del washap derivaren cap a si el grup tenia que ser endogàmic o mes obert, amb distints posicionaments alguns raonats i justificats i altres pixant fora de test.
9 mt sobre el nivell de mar, 7:30 del mati el washap comença a pitar,
- Per son Cotoner plou, i per son Dureta també, a Binissalem no para...
- Anul·lem ? Partim ? Passem a la segona convocatòria ?
Com sempre aparegué el caos i la indecisió, però com que per la nit s’havia dit que sempre s’actuava sense el poble, es deixà que el poble decidis. 
Uns diuen que a la primera convocatòria, altres que a la segona, es adir a les 9:00. En Fran proposa  a les 8:45 . A la fi el sectari de l’any dictamina que a les 8:30, però com que a les 8:10 segueix caient aigua  la gent comença a despuntar-se.
Aquest narrador mentre també rebia el washap d’en Jonanda que per definició no vol estar a cap grup, també demanant que feiem i li dic que a les 8:45 per la BP i ja veurem que feim prenent un cafè.  Així ens apleguem a la cafeteria n’anton, en jonander, n'andreu i aquest narrador. Allà ens arriba la fotografia d’en Vp de la fita del Ram nevada i esposa en marxa el plan B. Quedem amb ell a Bunyoli al igual que amb en Pere que diu que s’apunta.
50 mt sobre el nivell de mar, Tot i haver sortit de la cafeteria quan s’havia aturat de ploure, de nou comença i sembla que no aturarà, però en arribar al punt de trobada comença a clarejar. Ens falta en Pere, però com que no podem estar aturats desprès d’esperar-lo uns 15 minuts comencem a pujar lentament i abans d’enfilar les costes s’ens ajunta.
150 mt Ha aturat de ploure i comencem a agafar temperatura
250 mt De nou ens cauen quatre gotines que en arribar a la cadena de dalt es neu.
300 mt Comencem a veure alguna clapeta de neu per dins el bosc
350 mt La neu ja comença a veurer-se per tot
400 mt Els arbres també estan coberts de neu
450 mt A la carretera també comença a aferrar la neu
500 mt A Sobremunt  ja es tot blanc
550 mt La carretera esta blanca i anem per les roderes d’un cotxe.
600 mt les roderes també ja son blanques
650 mt Tot  es blanc i fa un fred mal d’aguantar. Dubtem de si seguir cap a Maristella o tornar per a baix. En Jonander ho te clar ja que ha de tornar prest  ja que te unes 15 nines a casa per celebrar l’aniversari de la filla. A La resta també ens fa ganes abandonar a cercar un lloc calentet, però en Vp insisteix que hi ha que continuar i decidim provar a veure com va per dins el bosc.
700 mt un cop passat el primer tram una mica pestos ja estem rodant pels magnífics camins de la Fita. La quantitat de neu es perfecta i el que va davant va seguint les petjades d’una persona a peu i suposem que d'un ca. Es un plaer sentir el renou de les rodes sobre la neu en un bosc amb silenci absolut.  
650 mt Les petjades han desaparegut i no sabem cap a on han tirat,el cami està totalment verjo. De cop sentim un soroll que romp la pau del lloc. Dues motos de trial apareixen i rompen tota la magia del moment.
600mt Anem baixant per les rodades de les motos que, a mes a mes, han embrutat la neu amb fang . Per darrera apareix en Biel que es veu que ens ha esta  perseguint-i a la fi ens ha agafat. 
650 mt Al les ermites velles ja hi ha redols sense neu.
600 mt A Maristella ens acomiadem de la neu. Constatem que en aquesta banda de la muntanya, la neu està a una cota mes alta, tot i això allà gaudim d’una panoràmica impressionat de la serra de tramuntana  emblanquinada.
500 mt Els peus i les mans semblen monyons insensibles i alguns ens em d’aturar per intentar agafar una mica de tacte a les mans.
300 mt Al coll de son ferra decidim que en lloc d’anar a Esporles tirarem cap es muntant per berenar o fer el vermouth, ja que per l’hora que es, això darrer sembla mes indicat, tot i que el que tots volem es una cosa calenteta.
150 mt En es muntant, tal com alguns ens pensàvem, ens diuen que ja estan nomes per donar dinars, així que decidim anar fins a la placeta d’Establiments al Bar Forn a on ens prenem cafès o tes calents i algunes pastes o panades.
50 mt Ens aturem al carxer d’Establiments a fer netes les bicis i es dissol el grup fins a la propera sortida.

38 km i 725 mt de desnivell.


1 comentario:

tonimalsofrit dijo...

Com sempre que un no s'apunta, se sent enveja, tot i la fretada que vau passar. Bona sortideta i bona crònica, m'ha agradat la referència de l'alçada.