Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

lunes, 2 de marzo de 2015

Malos tiempos para la lirica. Mes Prohibicions

De nou torna a estar a informació publica el pla especial d’ordenació i protecció de la RUTA DE PEDRA EN SEC.
La veritat es que el dia en que estigui en ple funcionament i tots els trams oberts s’hauran acabat molts de conflictes i augmentaran considerablement els nostres possibles recorreguts. Així per exemple queda clar que es podrà passar per son Fortesa de Puigpunyent i son Fortuny d’Estellencs, o que es recuperarà el camí entre Valldemossa i Bunyola passant per Pastoritx i encara millor, aquesta variant ens permetrà arribar fins a Orient per terra passant per Honor. Com a innovació respecta a les versions anteriors ara la ruta arriba fins al far de Formentor. Un s’imagina que si es recupera el vell camí del far aquest pot serà un camí espectacular.
També hi ha que dir que dir que s’ha modificat el traçat en el tram de Planicia,  ara s’anirà d’Estellencs a Banyalbufar resseguint camins a prop de la carretera, a Valldemossa ara s’anirà per es Cairats i s’evita el pla des pouet  i a Balitx d’en mig ens desvien per els camins nous que no passen per les casses.
El pitjor de tot es que encara que  s’ ens permet anar amb les nostres bicis per quasi  tot el recorregut hi ha uns quants trams en els que ens prohibeixen el pas.
Així d’una manera general es prohibeix el pas amb bici per les baixades mes radicals.
-Es pas vermell ( nomes el pas, per tant no es molt dramàtic ja que es un tram curt )
-Baixada de la trapa a cala en basset. ( es pot seguir anant per la pista principal)
-Mola s’Esglop (realment sempre ha estat molt poc ciclable)
-Del coll de sant Jordi a son Cabaspre ( aquest tram si que es una putada gran )
- Cingles de son Rullan fins Deia. (es podria entendre el principi però no el final )
- Barranc de Biniaraix fins l’Ofre. ( aquest tram abans era permès però es veu que per pressions dels propietaris s’ha canviat)
- Font des prat cases de neu. ( aquest tram si que es una putada gran )
- voltes d’en galileu. ( aquest tram si que es una putada gran )
- Baixada fins ses cases d’electricitat de sa costera. ( es un tram irrellevant)


De tot plegat el que sap mes  greu es com  els representants de l’Ajuntament de Sóller, davant els ciclistes deien que es replantejarien el tema del barranc i  per darrera devien demanar que el Consell modifiques el document inicial, que si ens permetia passar per allà. I es que si hi ha un tramen el que es mal de justificar la prohibició es el del barranc. Ja que ni el traçat te fortes pendents ni el seu ferm presenta erosions.

Per cert, també sortides de mes de 20 ciclistes, ( kedadas ) necessiten autorització per rodar per la ruta de pedra.

Be i com que les desgracies mai venen soles, una nova prohibició. La baixada de sa comuna a son Pou ara també està prohibida.



Seguirem informant...

3 comentarios:

Woody dijo...

Dentro de poco prohibirán pasar también por el carril bici del paseo marítimo.

Unknown dijo...

Prohibir, prohibir, prohibir, esa es la tónica general. Lo peor, que muchos confunden proteger con prohibir. Ses Voltes del Galileu, Font des Prats cases de neu? Que daño hacemos allí? Sin contar presiones extras de propietarios por caminos que son públicos pero por sus * no quieren que nadie pase. Y esperemos que lo de Son Pou sea temporal, para recuperar el milano, según han comentado varios.

Unknown dijo...

Yo prohibiría que llueva mucho en según que tramos...ahh,y los domingos que yo tengo libre que tampoco llueva...ni que haga mucho calor...su puta madre