Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

viernes, 10 de junio de 2016

Dissabte 4 de juny. Reivindicació biker a Planícia


Senzilla sortida la d’aquest dissabte condicionada per l’assitència a la concentració de mountainbikeros a les nou a s’explanada de sa Granja i a les onze a les cases de Planícia. Des del principi ja quedava clar que nosaltres només coincidiriem a les nou ja que en lloc d’anar a Planícia per sa Campaneta y coll d’Estallencs com la majoria, nosaltres fariem una volta pel port des Canonge i una berenada a Banyalbufar.


Ens trobam amb la concentració a sa Granja nosaltres: Gerard, Biel, Mapes, Sergi, Jonander, Micot, Pere, Andreu, un convidat, en Ferrà i un servidor de vostés. El primer que ens crida l’atenció és la tipologia de biker que ens trobam, majoritariament endureros o dels que surten més tranquils, a jutjar per l’indumentària, tot i que qualqun més com nosaltres hi havia, de vestimenta clàssica o grans ruteros. Un detall: no creiem que les fat bikes siguin la millor bicicleta per anar a una reivindicació, sobretot quan un dels principals arguments a la prohibició és la degradació dels camins. No obstant, molt bé per tots els assistents; peró on són tots els que com nosaltres també fan llargues sortides o els homes xc, que en coneixem molts? No podien sacrificar una part de dissabte en afegir-se a la protesta? En fi, allà ells. La questió és que més d’una centena de bikers es van plantar allà i vàren signar la sol•licitud per dirigir-la al batle de Banyalbufar. Enhorabona als convocants.


Després de l’intercanvi d’opinions entre el grup d’experts ( a part d’en Mapes n’hi havia qualqun més ) i de saludar als coneguts tiram a lo nostre, baixar per el camí de pescadors fins el port des Canonge i fer la volta des General fins Banyalbufar, on ens ha d’esperar en Mapes, que avui va embenat com un trotó, amb la comanda feta.  A la baixada en Jon es desmarca del grup i baixa per la branson perquè segons diu és per on va sempre. Un cop ens trobam a baix diu que no ha tingut cap problema, que ha sortit pel torrent.  Espléndit paisatge el que ens ofereix la costa, com sempre, amb un dia de mar tranquil, i mollta calor per cert.


Berenam a l’hotel son Tomàs ja que el bar de costum està tancat, es veu que els hi costat aixecar-se prest. Bon berenar i de franc, ja que en Gerard aprofita per celebrar el seu cinquanta-un aniversari, per molts d’anys Gerardet!  Reprenem la marxa, llevat d’en Mapes que està rehabilitant el canell i s’en va per carretera, i anam cap a Planícia i ho feim pel camí principal. Pujada de bon rotllo menys en Sergi i en Micot que ho fan a tota; no sabem però qui ha guanyat. Un cop al desviament cap al coll, observam que a les cases ja no hi ha bikers, com era d’esperar.


Seguim cap amunt, amb en Sergi que continua escapat fins a dalt de tot, no sabem si per demostrar que està fortíssim o per anar enfora del Jonander. Com sempre, disfrutam d’aquest fantàsctic camí. També podem observar que per haver-hi passat fa no res unes cent bicicletes no hi ha senyes de marques o derrapades, senyal de que tant destructius no som. Reagrupament al portell del coll on el grup es divideix entre els que s’en van per sa Campaneta, Sergi i Micot, aquest perquè s’en va colcant fins Alaró i l’altre perquè ja ens ho imaginam, i la resta, que baixam cap a son Fortessa per després, per l’enllaç marga fullana,  sortir a son Net. Després davallam a Puigpunyent perl sender que va per dins l’alcinar. 


Avui és un dissabte atípic i per tant també és molt prest, la una, i decidim allargar la ruta en el temps però no en la distància, o sigui que tiram directa cap es Ferreret o hi passam una bona estona prenint unes birres i rient una rato. Com que avui és un dia full free, en Ferrà ens convida a una ronda, per agraïr lo bé que s’ho ha passat, i en Jon, que ha tret un premi al la màquina escura-butxaques, ens convida una altre. Llavors, més contents que mai ens anam cap a casa.
En total em fet uns cinquanta-set quilòmetres i un mil quatre-cents de desnivell. 
A veure si tenim sort amb les al•legacions presentades pel collectiu!.

1 comentario:

mapes dijo...

Molt bona cronica, esperem que tot acavi be.
Realment fent la volta aixi com la varem fer, tot i estar lessionat, vaig poder estar amb el grup en els moments importants, i sobre tot un dia en que el berenar anava de franc.Si ho arrib a saber a la tornada tambe hagues aparegut per es ferreret.