Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

miércoles, 30 de noviembre de 2016

Planícia, a favor del BTT. Audiència Publica del Consell de Mallorca

El proper 19 de desembre de 18:30 a 20:30  al centre Flassaders de palma es celebrarà l’Audiència Publica del consell de Mallorca.
 L’audiència publica es un acte que permet a la ciutadania expressar la seva opinió i fer suggeriments o propostes sobre temes que els interessen.

Des de Sectamtb, hem pensat acudir-hi per demanar que el BTT no sigui l’etern oblidat i que es prenguin mesures per poder passar amb bici per el camí nou de Planícia.  

Ajuda’ns i dóna’ns suport signat el nostre manifest i si podeu venir a la Audiència millor que millor.  




MANIFEST.

A Mallorca encara existeixen indrets plens d’autenticitat, paisatges inalterats que mantenen la seva essència i que es poden recórrer tranquilament pels camins rurals que romanen sense asfaltar.
Una de les millors maneres per conèixer aquests meravellosos paisatges es amb una bicicleta tot terreny. Esport i natura es donen la ma en aquesta practica que permet conèixer des dels magnífics camps de blat del pla,les vinyes del Raiguer, les marines de llevant i com no de la serra de  Tramuntana.

Malgrat  el ciclisme en BTT per tot arreu es considerat ,  a Mallorca, ara per ara, cap administració ,llevat d’iniciatives molts puntuals com podria ser l’exitosa i conflictiva via verda, s’ha plantejat  el seu reconeixement.
Així les coses, el camp a poc a poc es va urbanitzant i els antics camins s’asfalten per anar convertint tota l’illa en una gran urbanització residencial.
Mentre, les administracions nomes es preocupen en potenciar el ciclisme de carretera ja que es un producte turístic que ha resultat molt rentable oblidant el ciclisme de muntanya. El Consell de Mallorca promou rutes senderistes que discriminen als ciclistes i als cavalls, sense procurar alternatives per aquests col·lectius amb un tarannà ben diferent al que pugui tenir el d’Eivissa  o el Consell de Menorca amb el camí de cavalls .

Per acabar darrerament s’han produït algunes prohibicions de circular amb BTT, segons el nostre parer molt arbitraries  com la de resultes del litigi per la titularitat dels camins públics de Planícia.
Desprès d’anys de defensa Numantina per part de l’Ajuntament de Banyalbufar, la sentencia declara que en el camí nou de Planícia, una gran pista per on transiten fins i tot camions de gran tonatge, el dret de  pas públic es nomes per a vianants, desestimant la petició de l’Ajuntament que ho sol·licitava com a camí de carro. Considerant que un camí de carro es un camí per on hi passen vehicles amb rodes i les bicicletes tenen rodes, la jutja entén que el transit en bicicleta està prohibit.
Tot i tenir que acceptar però no compartir aquesta interpretació de la sentencia que duta al absurd també prohibiria el pas amb cadira de rodes, la sentencia també deixa clar que el camí nou de Planícia es  de tots els Propietaris i  per tant la finca de Planícia també ho es. Com que aquesta finca es del Govern de les Illes Balears ( Conselleria de Mediambient ) entenem que el Govern podria autoritzar el pas de gent amb bici fins la seva Propietat.


Així demanem:

 1.- Que el Consell mitjançant acord de ple, si s’escau,  sol·liciti al Govern de les Illes Balears com a propietari de la finca de Planicia a  que autoritzi l’accés fins la seva propietat  als que hi vulguin anar amb bicicleta.

2.- Un cop aconseguida aquesta autorització, que el Consell indiqui en els rètols  que s’han instal·lat  allà,  que el Govern autoritza a passar fins a la seva propietat als usuaris amb bicicleta.

Per  altre banda també demanem

3- Que es prenguin mesures per evitar l’asfaltat indiscriminat de camins que estan urbanitzant i transformant tot el sol rústic.


4.- Que mitjançant els  instruments de planejament es disseny una xarxa de camins  de terra i vies verdes  que permetin recorre tota l’illa a peu, a cavall o amb bicicleta indistintament i permeti donar a conèixer la nostra riquesa paisatgística i patrimonial que encara es conserva.  

1 comentario:

juanjomoga dijo...

Firmado, esperemos que haya suerte, gran iniciativa. Un saludo