Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

miércoles, 21 de febrero de 2018

Figueroles 17 feb 18


Feia temps que en Rol havia manifestat que li feia ganes anar fins a ses Figueroles, possiblement la darrera possessió de la serra d’una certa entitat que queda sense accés rodat, o mes ben dit sense  accés  apte per a cotxes. ( Alcanella el va tenir, però el va perdre als jutjats) Així les coses, desprès de verificar que tal com ens havien comentat també ja feia temps, que el camí al manco ara estava net de Carritx,  decidirem anar fins allà. Tots sabíem que hi hauria una bona patejada però el lloc valia la pena i també es tractava d’acontentar les distintes sensibilitats que hi ha al grup, així uns dies toca rodar, altres enfilar-nos pels cims i altres fer baixades molt tècniques...
8:30 BP en primera convocatòria un bon grapat, Rol, fran, vp, jeroni ( ja quasi recuperat d’una de les seves intervencions anuals ) biel, torner, pere, bordils, perenavarro i aquest narrador partirem per la ruta mes directa cap a Lloseta  que es son macia, caulls, bomba i raiguer.
En segona convocatòria i a Lloseta s’incorporaren n’andreu, en gery i en Jonanda, que si be també havia partit de ciutat, no va arribar a integrar-se  al grup ja que si be ell arribà tard i volia agafar-nos , mentre nosaltres rodàvem per les zones verdes de sa cabana ell va anar directe a Son Macià i per tant ens va passar al davant.
De Lloseta partirem cap al coll de sa batalla també bastant via directa pel vell de Mancor i  pel vell de Lluc a on deixarem a les llebres que es desfoguessin amb l’encàrrec de fer la comanda  al bar del coll que segons en gery es millor que cas gallet.
Així el grup es va estirar i aviat quedarem els tres de cua, en predro, aquest narrador i en jeroni que ja estava fent les darreres però que no va caure a la temptació fàcil de pujar per asfalt i ho fe tot com Deu mana. Un cop berenats  de manera àgil gracies a les preses d’en Fran iniciarem el tram que motivà tota la volta.
Així despres d’acomiadar-nos d’en jeroni i en predro començarem a rodar per la magnifica pista que ens du fins el pas d’en Tomeu a on comença el percal. Tot i ser per la majoria bastant pestos,  hi ha que dir que el lloc val la pena i que te alguns bocins gloriosos com els de dins el pinaret abans de la font de la rota o el tram abans de les cases .
Possiblement el tram mes antipàtic sigui el de les cases fins a la pista de la coma llarga que et penses que com que ja has arribat al fons de vall la cosa no pot ser massa complicada i desespera una mica el fet de que per davallar haguis de pujar i travessar un comella  per entremig. Amb grans diferencies de temps anàrem arribant avall a on els frisadors quan arribarem els darrers ja havien partit. Així quedà registrat en alguns  segments de strava  que mentre  uns feren  aquest en 8 minuts obtinguent un Kom  altres ho feren en 18 o 25.
Continuarem per les còmodes pistes d’es Castell i de Binibona i d’allà ens enfilarem cap a Moscari per anar per terra cap a Selva per sa bisbal i Auxella a on perdérem en gery  que el recuperarem a Selva. D’allà, la tornada la férem quasi pel mateix camí d’anada mentre anàvem perdent membres del grup. A lloseta ens acomiadarem de n’andreu i en bordils. A Binissalem d’en pere i a Santa Maria d’en gery. El resultat fou que al final al bar dels poals de cervessa nomes quedarem en vp, en jonanda en bigel, en torner i aquest narrador que va arribar amb les darreres forces i retallant tot el que va poder.
Bona volta de 92 km i 1.193 mt de desnivell.




2 comentarios:

tonimalsofrit dijo...

Va ser una bona volta, d'aquestes que s'han de fer al manco un cop a l'any. El lloc és preciós i peculiar. A mi em va agradar molt la imagte dels tres cims que teniem des del pas d'en Mateu(?). El pateo no s'em va fer gens pesat per què un parell ens entrenirem dient dois, a més te n'adones millor del paisatge. Gràcies per la crònica.

frANCISCO dijo...

Buen paraje y buena crónica .esta vez estoy de acuerdo con toni en todo