Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

sábado, 28 de mayo de 2011

COMUNA VALLDEMOSSA- S’ESTACA-ESPORLES. S28mg

Dia de transició, podríem dir que comença ja la temporada d’estiu, el cap de setmana que ve ens anem a fer la primera escapadeta d’estiu, anem fins Menorca, així que avui hi havia que fer bonda i no arribar a les tantes i com que el cap de setmana passat agafarem cotxe, aquest partim de Palma. Es proposa fer una volta per Valldemosa -Esporles.
8,00 absents alguns dels mes fidels com en joan ,V.P, en miky i en torner i en canvi presents alguns que feia estona que no els veiem: els mega boys: jon ander amb una nova 29” i sergi amb una 26”, en daniTAN i en Rol, acabat d’arribar de Conca i els “semper fidelis”: pietro, moyos, bigel, frenando i mapes. Partim, carril bici carretera de Valldemosa, moli d’en terra i camí de la reial fins son espanyol i ses rotgetes, on em passat a un grupet de neo bikers. A s’esglaieta ens trobem amb els raiguerboys: largo, cecilio, raul, micot i una mica endarrere perquè l’havien rebentat n’anton. Pugem de bon rotllo fins s’estret i agafem cap a son brondo que el passem en “modus silenci”, per no destorbar la tranquil·litat del lloc.









Caminoi vell de Valldemosa fins a la depuradora i enfilem cap a la primera gran pujada, pel camí de sa baduia, amb les seves rampes infernals, ràpidament agafem cota i entrem dins la finca , de nou passem amb discreció pels primers trams de camí fins arribar a les temibles pendents que ens duen fins a sa comuna, d’allà pel tirany d’enllaç arribem al premi, la baixada fins a Valldemosa, on ens aturem a berenar a mol bona hora.



Servei ràpid i bo, encara que ens apalanquem una mica xerrant dels viatges. En Jon ens confirma que la “Titan” es una aventura per pijillos, que quan arriben al final de la jornada es troben al mig del desert tendes montades amb llits amb llançols, dutxes impecables i sopar amb taules amb mantells blancs, ben igual que els llits plens de puces i taules amb mosques que varem tenir per bolivia, o les rentades a llacs glaçats i tendes enfangades dels nostres ironbikers. En bigel no atura d’insistir que hauríem d’anar concretant quin serà el viatge llarg d’aquest estiu, que segurament serà a l’ortles.


Partim cap a s’ermita que la pugem per davallar fent una voltera considerable i agafar el camí nou de s’estaca. Aquí els “perros viejos” reflexionem de quantes vegades em vist canviar aquest camí, al principi estava envaït per la vegetació, desprès va anar millorant, en les turmentes del 2001, va quedar intransitables de tants de pins, que poc a poc varen anar desapareguent, amb les plogudes de fa uns anys va tornar quedar intransitable i ara crec que esta en el seu millor moment, realment fantàstic.



Ens aturem al mirador i directes cap a can miquel i na caterina de s’estaca, camí planer fins la carretera, que com sempre es converteix amb una prova de veure qui esta mes fort, això pels que estan be i un suplici pels que anem en coa.



Girem cap el coll d'en claret on comença de nou la davallada, avui per son Dameto i sense desviar-nos com sempre cap el camí des pescadors. Llegint el blog den kapax ens constata que varen passar per les cases sense botar barreres, així que avui ens atrevim a fer una assignatura que tenia pendent i baixem pel antic camí públic de Valldemosa -Esporles.


De totes maneres, com que el que volem es colcar sense mals rotllos, passem tots agrupadets i amb silenci, així que amb un minut ja no érem per allà i no hem molestat a ningú, si tots ho féssim així, evitéssim fer renou i no ens aturéssim vora les casses segurament ens aniria millor a tots. L’empedrat es magnífic, sembla que un estigui per biniaraix. Arribem al poble i li diem al Yerar, que ens havia aparegut per la pista de s’estaca ja que venia de lluc on havia dormit amb la familia, la “frasecita” que ens deia al principi quan ens coneguérem: “jo vaig ser dels primers a Mallorca que vaig tenir una mountain bike i vos puc assegurar que NO HI HA MES CAMINS” .


A Esporles, la desbandada, en sergi media vuelta arrosega en jon ander i els raiguerboys enfilen de nou cap a les seves terres, així que quedem el reducte palmesano que ens anem cap ciutat, pujant pel vell camí de s’ermita cap a son ferra, son malferit i Sarriá, arribant massa prest, així que ens aturem a prendre unes cervessetes en es ferreret. 65km i 1325 de desnivell.



miércoles, 25 de mayo de 2011

SORTIDA DIMARTS 24ma11

Avui tocava acceptar la invitació del nostre company es randino i comprovar els treballs de netetja que han realitzat en els dos trams de randa-cura.
Aquesta era l'intenció peró la meva agenda familiar que últimanet està molt activa ens impedirà visitar la zona.
com a penitencia ens marquem sortir a ritme galera i arribar fins Algaida.
A la rotonda avui som un petit comitè( millor per marcar ritme)Joandemaria,bihhel, Hoyos56,Avui la sesió de fotos es suspèn per rotura de la camara de fotos???
Sortim disparats cap al torrent de barbara i sortim a la carretera de manacor, la veritat que és una manera perfectade travessar Palma de manera ràpida (avui teniem una mica d'aigua pudenta) a la carretera ja marcam un bon ritme que no abandonarem fins arribar al final del cami de Son Binissalom, al final del cami de Punxuat seguim recte fins es cami de Sa Comuna anam direcció son Gual baixem per la pista fins es golf , en sortir es desviam per son Gual vell i tornem arribar ala carretera de Manacor, entrem a Palm i cada un a la seva house, 60 km 400m desnivell i les cames calentes, com diria algú bon entreno, les fotos ja estan en es blog!!!

martes, 24 de mayo de 2011

GRACIES RANDINAIRE




GRACIES algaidimonis i Llucmabike

domingo, 22 de mayo de 2011

MIGJORN:CAP SES SALINES. sb21mg

Continuem la sèrie costa, avui tocava la punta mes al sud de Mallorca, migjorn o cap de ses salines. Així que fem operació cotxes, “meeting point” camp de futbol de Campos a les 8,30, presents 13:miky, jeroni, joan, moyos, bigel, yerar, cecilio , anton, tia largo, pietro, f.fortuny (ara també titan), frenando i mapes.


Sortim direcció carretera de sa Ràpita, pel magnífic carril bici que segurament nomes nosaltres emprem. Girem cap a sa barrala i entrem de ple dins el salobrar de Campos, amb les seves llagunes i aus migratories que ens acompanyen fins els banys de sant Joan.


De nou per camins entrem dins ses arenes, cridem per avisar de que arribem i saludem a una de les propietàries que ens obre la barrera de sortida.



Travessem la Colonia per iniciar el periple de sa vall. En principi per la zona de domini públic, tot i que a qualque tros per alleugerar i evitar les zones amb mes arena fem qualque incursió per les pistes interiors.




Es van succeint les platges: es dolç , es carbó, cala en tugores on deixem el terme municipal de ses salines i es Caragol on ja no abandonarem la costa per no passar pel xalet den March.A la fi arribem al far on ens reagrupem, ja que en la primera incursió per dins sa vall ens havíem disgregat. El far ara es molt visitat i segur que amb una setmana passa mes gent que durant els vint anys que hi va estar de farer el tio d’en Joan.




Iniciem la segona part, com que a l’altre banda de la carretera del far ja no es fàcil trobar els guardes de sa vall, agafem pista directa cap a la partió del rafal. Com sempre, fem la connexió un poc a la mala, ja que no enganxem el punt exacte a on hi ha el botador.Allà ben enmig de res, ens apareix el garriguer, li expliquem que volem anar per la costa però que ens em extraviat una mica, l’home molt amablement ens diu que els senyors no volen ningú per allà ja que les perdius son molt joves. Les famoses perdius que tant volia en March i que sempre es negà a donar-les hi el marques d’Argensola, suposem que pare de les al·lotes que de jove anaven amb en VP. L’homenet ens intenta explicar com recuperar la costa ja que allò es un laberint, li deixem explicar-ho diguent-li que si a tot . El deixem preocupat omplint els abeuradors per les perdius . Partint a tota, evidentment per els camins de la finca que coneixem perfectament. Pedalegem aviat mentre el cap se’n va amb histories de senyors, contrabandistes i carrabiners: segur que el meu padrí de s’Alqueria també els coneixia tant com el pare d’en Joan que ja es passejava per allà amb bicicleta i el mausser a l’esquena quan anava a fer guàrdies a la caseta del telègraf a on arribem.



Resseguim els penya-segats i contemplem el poblat talaiòtic, avui no hem fet la visita a la cova amb el seu llac d’aigua dolça, però si mirem la boca de la cova del sant. A la fi s’Almunia on en Tia sempre diu que ens convidarà a berenar a casa seva.


Es tard i la gent te gana, així que via directa cap es Llombards, just abans d’arribar en Cecilio espenya cadena, mentre repara els altres arribem al forn i comencem a berenar a la plaça. Deixem el forn sense existències, prenem un cafetó en el bar i partim cap a Santanyi, tots menys el dos que han arribat mes tard, que també parteixen els primers: en fdo fortuny i en yerar. Magnífic camí de can torrella, amb l’església de Santany com a referent. Que devia pensar aquella al·loteta Parisina, que mes tard seria la mare des nostre Joan galera, quan arribà amb el tren tota plena de sutge en aquell poblet perdut del mon?. Nosaltres també arribem i fem un pensament: n´hi ha que tenen presa, si continuem amb el que estava previst ens queda encara fer un parell de camins pel parc de mondrago i els seus barrancs, pujar a la muntanya mes alta de la zona, Consolació, i començar a tornar. Això representa una horeta mes. A la fi, decidim retallar per arribar tots junts, així que anem cap a la carretera de Felanitx per recuperar el track que havia fet i així tornar pels camins de les angoixes, son Elegant i son Rengo. El camí es costa avall amb vent a favor i per tant arribem massa prest. Com que avui anem de bon rotllo, acabem prenent unes cerveses.

68 km i nomes 275 mt de desnivell, però amb bon gust de boca.




lunes, 16 de mayo de 2011

EIVISSA xtrm 14ma11

by moyos 56
Avui partim cap a Eivissa, VP va proposar fer una volta prèvia a l'Eivissa Xtrem i sortim a veure el traçat de la volta, VP, Frenant, Becari, Pere, Bihel, and jo.


Durant el trajecte en vaixell vam decidir nomenar per unanimitat "puto jefe x un dia" al Sr VP (després en el trajecte de tornada li vam tornar a llevar els galons) Arribem al port d'Eivissa i sortim de la zona portuària, nosaltres començam la volta en la meitat del recorregut de la Sant Josep Eivissa Xtrem, seguirem l'itinerari n º 12 que en el 90% dels desviaments esta senyalitzat, farem la part més dura de la cursa al principi pel que la nostra volta serà més suau que la Xtrem.


Ens desviem de la carretera i agafem el camí de cas Colls comença la primera pujada del dia, arribem a sa Capelleta i comencem a baixar agafem el camí des Jondal per arribar a Es Cubells on ens prenem unes koskascolas amb unes vistes de Formentera al fons, tornem a pujar, vistes impressionants d'Eivissa i Formentera arribem al Puig Gross.



Ara comencem la tercera pujada del dia 1,5 km de rampes de formigó amb un desnivell max del 27%, la patata esta que bull, baixada per una trialera i ara toca pujar al punt més alt d'Eivissa, Sa Talaia, les cames ja noten tantes pujades i l'estómac ja demana hidrats.


Arribem a Sant Josep que és on comença la carrera i ens fiquem un menú "lleugeret" de primer, segon i postres regat amb cerveses i llimonada.


Després del menjar la cosa es relatxa anem uns km per pistes, Biel que es menjar no li va caure molt bé alucina i diu que es creu que està en els Pirineus (massa cervesa), aviat arriba una altra rampa molt dura d'uns 300 m que es fa caminant pel fort desnivell seguim per pistes i fem la darrera pujada del dia, una altra rampa de plat petit ara ja només queda deixar-se caure per pistes fins Eivissa, arribem al port amb temps suficient per prendre unes cervesetes i uns gelats i gaudir de les vistes que ens regala la "fauna local"



Una bona volta. SENSA BARRERAS en 70 km, recorregut marcat en el 90% de la ruta.

Els pagesos et veuen i passen de tu, pocs cotxes i els que veiem s'aparten, en fi una meravella, enhorabona VP