Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

miércoles, 27 de marzo de 2013

CASTELL DE SANTUERI. Sbt 23 març


En Vp va proposar per aquest dissabte anar a fer una volta pels llogarets de Felanitx, així que partirem cap allà.
 8,30 cementeri de Felanitx, un lloc una mica singular per quedar, però amb un aire romanticista i decadent, propi per un dia en que voltaríem per uns paratges  una mica així, amb un santuari que recorda al nombre de la rosa i un castell amb runes que serà el nostre referent. Assistents:Vp, ff, moyos, micot, yerar, raul, fran, frenando, pere,bigel i mapes.
8, 45 ja estam rodant  per  dins un pinar atapeït amb unes pistes fantàstiques  amb pendent ascendent que ens fan entrar en calor
9,00 el grup es va disgregant ja que el ritme es bastant fort, de la reraguarda s’anuncia que en yerar abandona, avui no està fi i decideix que el millor que pot fer es anar cap a casa.
9,15 passem per son gall, terreny  prohibit, pel que feia molta estona no hi anàvem, entre alenada i alenada comencem el presing interrogatori a en ff, sobre el tema de comassema i ell ens contesta que no hi pot fer res.
9,30 arribem al collet per on passa el  fantàstic tirany que va de sant salvador al castell que ja el veiem com un possible nou objectiu. En bigel es “enretirat” per un ultra trail que passa per allà i considera que aquest li fa nosa.
9,45 ja quasi toquem Santueri, iniciem la davallada per la gravosa trialera, no apta per ocam 29, ja que en frenando  surt volant en un revolt,  en arribar a la pista ens desviem de la direcció que dúiem i continuem per avall, així ens  allunyem del castell, tot i això, la  baixada val la pena.
10,00  arribem a la carretera del castell  i comencem de nou a remuntar-la, però quan pareix que estam apunt d’arribar de nou a Sunteri  ens desviem i faldejam una mica el promontori d’aquesta misteriosa fortificació i iniciem una nova davallada que definitivament ens allunya del que pareixia  l’objectiu, no obstant la baixada es entretinguda.
10:15 desprès d’alguns tiranys i mes pistes arribem de nou a la carretera del castell misteriós,  a uns  200 mt d’allà on érem feia quinze minuts, curiosament ara agafem direcció cap a Felanitx però  a 1km ens desviem i ja per pista tormem a enfocar cap al castell polièdric, ja que pareix que estem cercant múltiples visions d’aquest.
10:30 En arribar a la carretera de Felanitx – Calonge apareix la famosa frase “ no es que quiera ser pesado, pero donde se merienda? “ la resposta es a cas Concos, però encara falta una mica.
11:00. Desprès de “pistejar” per camins en direcció Felanitx i sense saber massa cap on anem, arribem a son Negre, que el passem sense entretenir-nos ja que tenim gana. Ara ja en direcció a cas Concos tornem a mirar i enfora podem contemplar una visió llunyana del castellet dels nassos.
11: 15 Ja estam a punt d’arribar, ens ho hem guanyat, però amb això que la direcció canvia de nou i ens allunyem del “bocata”.
11:30 A la fi em arribat a Cas Concos dels Cavallers, tot i que veníem de la banda de Felanitx, hi  entrem pel costat de Santanyi. En arribar al forn resulta que nomes te 3 napolitanes de xocolata i qualque esquifit croissant. Aixi que decidim anar a cercar un bar, tot i que l’organitzador de la volta considera que tardarem massa i queda un munt de camí per fer. Vol arribar a porto colom, cales de Mallorca etc, etc, etc.

12:00 Desprès d’un bon” bocata mixto” calentet i cruixent  partim de nou.
12:15 Hem sortit del poble per una carretereta asfaltada en direccio Santany però despres hem tombat cap a l’esquerra i curiosament sortim de nou a la carretera de Felanitx just a 1 km de on hem berenat. Ja ens comencem a avesar que per avançar 1 km amb una direcció en tenim que rodar 2,5 com si féssim bordades marineres. Be la carretereta ha servit per poder pixar a les afores del poble en un lloc tranquil.
12:30 A la fi arribem a Es Carritxo desprès de passar per una antiga gravera i pujar per una trialereta vora una casa  molt ben cuidada amb una bella torre adossada.
12:45 Passat el lllogaret tombem per una carretereta asfaltada que en s du fins una casa  molt ben cuidada amb una bella torre adossada que ens recorda exactament la que feia 5 minuts acabem de veure, però ara girem en direcció contraria a la que abans hem anat i així aconseguim arribar a la carreterona des Carritxo a s’Alqueria just a 1 km del primer llogaret.
13:00 Hem entrat en una espiral espai- temporal en el que el puta castell a vegades esta al davant, a vegades al darrera, a vegades a la dreta i a vegades a l’esquerra. Pareix que estam atrapats en un redol del que es impossible sortir, aquí l’únic important es  rodar i rodar, pujar i baixar.
13:15 Miraculosament desprès de davallar un poc per la torrentera de Porto Petro, hem aconseguit rompre el cercle viciós i hem arribat a Calonge.
13:30  Desprès d’agafar la carretera des Carritxo tombem per carreterones seguint les indicacions de “ Castell de Santueri “ ara veiem el castell per la seva banda de darrera, es un objectiu difícil d’aconseguir però aquesta vegada pareix que serà la definitiva. Però de nou abandonem  la direcció correcta  i pugem fins a can Feliç, la darrera casa d’en Jorn Utzon, l’arquitecte de l’opera de Sidney.
13:45 Hem baixat per una trialera gravosa i de nou estam quasi vora la carretera des Carritxo just a un kilòmetre de on estàvem fa 25 minuts i encara tenim que arribar a Porto Colom, cales de Mallorca, etc etc. Falten 15 minuts per les dues i encara hem de tornar fins a Felanitx, agafar cotxe i tornar cap a ciutat. Així que aquest narrador decideix retirar-se i arrossega en Bigel que no li quedava mes remei si volia tornar amb cotxe i de paso també a la resta, deixant en VP que decideix tornar rodant cap a casa seva a cala d’or.
14,00 Via directa i per carretera, passem per el desviament amb un rètol ben gran de “ Castell de Santueri” Ja no volem anar al puto castell des coions, així que continuem cap a Felanitx i arribem al  tètric aparcament del Cementeri. Un bon lloc per acabar.
65 km i 1.200 mt de desnivell.



3 comentarios:

JI, ji,JI dijo...

Me he perdido. Fernando, inventa un GPS para lectura.

Por cierto subisteis al Castillo?

Occam emergency landing systems dijo...

Vicenzo ha inventado el gps-telesketch, una nueva manera de dibujar, ha quedado el típico dibujo de psicólogo, usted que ve aquí?, el castillo de Santueri(diría Mapes)

http://blog.cuidadoinfantil.net/files/2012/07/juguetes-antiguos-telesketch-600x540.jpg

mapes dijo...

muy buena la foto, realmente era muy, muy jodido hacer un dibujo como ese en el puto telesketch, la verdad es que me ponia muy nervioso.
era igualito que una tablet...