Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

jueves, 5 de febrero de 2015

CECILIO'S DAY SEGONA PART dsbt 31 gen

by torner
Avui tocava acabar el que varem deixar a mitges el dissabte passat, anar al Castell d'Alaró i així completar l'homenatge a l'amic Cecilio. Fa una setmana tots sabiem que fer tota la ruta prevista de cop era feina difícil, i ho vam voler intentar, però no pogué ser, hi havia massa cosses programades. 
Així que, vuit del matí, on sempre, un fotimer de gent, només faltaven en Tià, Antón i Tibu, i per tant: Andreu, Biel, Mapes, VP, Jeroni, Rol, Salvador, Fran, Miki, Jonander, Sergi, Pere, Efeefe, jo mateix, i una convidada sorpresa, na Pilar, paisana d'en Rol, petitona ella, que ha aterrat a Mallorca per tema de feina, enfermeria pareix, cosa que ja ens mola. El galliner, doncs, revol·lucionat però a s'enrevés ja que hi ha molt de gall i una sola gallina, i ben joveneta. La presència d'una dona a la Secta és tota un event, i per això l'espectació present. Encara tenim fresc el record de quan va venir na Tonina, i ja fa anys del fet.  Petonets per a tothom, i una aclaració per part de la convidada: que ningú estigui pendent d'ella i que facem la nostra marxa, expressió que repetí una i altra vegada, però clar, és de Cuenca. 
Partim tira a tira cap a Passatemps, mentre en Rol li va menjant l'orella a l'al·lota, però bé, pareix que ella també és de xerrar. Evitam Raixa ja que ha plogut molt per la nit i no ens volem banyar el cul tan prest. Camins vora les vies cap a Caubet i ens creuam amb en Bini i els seus, però avui no hi ha temps per fer-li sa pilota i, adeu adeu seguim ja que ens hem de trobar amb els raiguer-boys a Bunyola. Allà, un Gerard, com sempre caòtic amb els horaris, encara no està llest, i a més ha desconcertat als seus companys de comarca, en Raúl i en Micot, amb continus canvis de plans, fins que han hagut de passar d'ell. Com que n'hi ha qualquns que s'ens entrevessa la pujada anem tirant, i la resta espera que "la seva excel·lència" estigui llesta. Un cop a Honor, foto finish i despedida de la convidada, que té pressa i torna enrera. Pareix que na Pilar ha pujat amb dignitat i ha tingut el consol de no ser la darrera, i no mir a ningú. Després anirem comentant els informes emesos pels nostres escanners personals. 
Baixam per la primera trialera cap a Coll Picó, que avui està especialment difícil, i on cadascú passa com pot, amb dos esclats, en Sergi que encara no sabem molt bé el que ha passat entre ell i en Raúl, i en Jonander que ha patinat a peu i ha tirat la bicicleta contra les roques, però com que aquesta és de Bilbao ni s'ha inmutat; no poden dir el mateix les roques. Quan ja acabam la trialera, com sempre, n'hi ha que s'aturen on no ho han de fer, i es que quedar-se plantats a mitjant baixada posa en perills els altres. No sé què passa, però n'hi ha que mai fan nosa, i hi ha els faristols que sempre estan enmig. És un tema a debatre.  Remuntam un poc, i acabam de baixar cap a Clavegueres per aqueix tram tan divertit. Travessam es torrent d'es Freu i passant per Son Palou arribam a Orient on berenarem. 
Pa am oli mixto, copa i cafè xarec per vuit i mig, un poc fora de presupost. Cagats de fred, partim cap al Castell d'Alaró, on hi pujarem per darrera i quasi tot patejant. Reagrupament a l'esplanada de dalt i baixam fins l'objectiu del dia: visitar el "balcó d'en Cecilio". Ens ho estam passant molt bé, i tot i estar en aquest punt de record del nostre amic i mentor del grup, ho feim amb rialles, que pot ser sigui la millor manera de recordar-lo.
Foto de grup, i baixam fins Alaró on despedim en Micot i començam a pujar cap a Cas Secretari. A mitja pujada ens trobam a l'amo que ens atura, i descobrim un Raúl amb unes arts diplomàtiques i un domini del llenguatge pagès que ens deixa admirats, i a més es veu que li cau bé a l'amo. A tot això, els que duen dorsal ja han partit cap amunt.  El deixam content, i amb la promesa de no fer derrapades seguim pujant les dures rampes per després baixar pel fantàstic caminoi cap a Cas Carnicer i Coanegra. 
Son Torrella i camí "públic" des Cabàs, on en Vicenç, en Salvador i n'Efeefe posen el mode incògnit. Ai si s'entera en Diego!  A la carretera de Santa María despedim en Pere, i després en Gerard i en Sergi, els dos Calimeros que es veu que tenien plans per l'horabaixa. Ses Escoletes cap a Son Pizà, i, arribant a Planera la torn a fer: per evitar un bassiot m'acost massa a un ullastre, anant massa aviat, o sóc rebutjat amb violència fotent un bon esclat dins l'aigua. Estic atrapat pels pedals i els amables companys que venien darrera m'ajuden a recomposar-me i en Rol m'arregla la bici mentre baix de les estrelles.
Havia anat tot tant bé!  Així, amb mal cos i degotant de per tot, seguim a pas de processó cap a Son Macià i al polígon aturam a netejar les bicicletes per vint cèntims. La sensació de mal cos creix i a més estic mort de fred.  Em not la cuixa inflada. Avui de cerveseta res de res.  Finalment em despedeixo d'en Jeroni que me mira amb llàstima, entén com estic.  Arribo a casa i com sempre em demanen "com ha anat?", però avui la frase és un eufemisme, em tenen calat només veure'm la cara, "has tornat caure" volen dir. 
Tot i així ha estat una excel·lent jornada, ens ho hem passat molt bé, i a més ha vingut una famella, què més volem?
 
En resum, 69 km i 1600 m de desnivell.

2 comentarios:

Meli dijo...

Molt bé!!volta variada i divertida,amb bon objetiu,"Cecilio's day"
Sa al.lota va quedar sense pasar es "test Raúl" jajaja
tot molt bé, llevat de s'ostia de'n Torner que haguer de esser ben forta,no la vaig veure (igual li deman que la repetesqui)ànim Torno...

tonimalsofrit dijo...

eehhh! la foto borrosa d'es freu no és meva! Bona volta Maps, és d'agraïr que tot i no agradar-te les baixades ens col·loquis aquestes trialeres.