Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

domingo, 16 de septiembre de 2012

COMUNA BUNYOLA / ALARO dsbt 15 sep

Com que la setmana passada férem molt asfalt en aquesta hem decidit fer tot lo contrari i fer una ruta amb el màxim de terra i molts de tiranys ja que també coincidia que venia en Rol desprès de la seva llarga estada peninsular.
8,00 a la cra de Soller: Bigel, torner, rol, frenando, salvador ironman i mapes. A partir de cas bergantet en yerar, anton, micot i per tant també en raul.
Sortim cap a son Macià per desprès de son pizà enllaçar per s’estremera amb la pista de cas bergantet.
Una vegada tots reunits a mitja pujada, reiniciem la marxa amb les terribles rampes plenes de pedres de sa coma d'en bustante. En Raul, desprès d’un primer intent en que ha posat peu, ha tornat a davallar i  ho ha pujat quasi tot fins la darrera casa. Els altres com que no tenim 29” evidentment hem tingut que pujar espitjant una mica. En yerar i en bigel que també en tenen han fet el que han pogut. Reagrupació a la pista de sa comuna i desprès de discutir si el tirany de la cova de s’aigo seria ciclable fet de manera inversa , decidim provar-ho. El resultat ha esta molt bo i llevat de moments puntuals quasi tot es pot rodar. Arribem de nou a les pistes i anem a cercar la davallada de son Pou.
Mentre un va baixant sempre recorda la quantitat de vegades que la varem cercar i no la trobarem i quant ho aconseguirem, la desil•lusió de no poder-la fer de bruta que estava. Així que sempre tindrem que estar agraïts als santamariers que la netejaren i la convertiren en una de les grans baixades de Mallorca. Si tots els que ens agrada colcar amb MTB féssim de tant en tant un dia de neteja ens aniria a tots molt millor i tindríem moltíssim mes camins o com a mínim, ens evitaríem moltes enganxades i raspades, però esta clar que n’hi ha que nomes tenen temps per entrenar o passar-ho be i les feines brutes que les facin els altres.
Son Pou i camí de Coa Negre fins a son Roig on deixem la vall principal per anar cap a la zona de cas Secretari. Aquí de nou toca caminar una estoneta, ja que el normal es fer-ho de baixada. A dalt,  han aparegut lletreros de “prohibido el paso”. com es nota que a baix, a can bernat es carnicer, es d’un mtbiker, ja que no hi ha cap lletrero ni barrera. Ens re agrupem de nou i tirem cap Alaró per la pista encimentada de sa bastida. Creuem el poble i arribem a sa granja on en fernando i en salvador ja havien arribat i havien comanat, ja que ells no havien pujat a cas secretari ja qu havien tirat per carretera fins allà. Bon berenar per 5,60 lauros amb 2 begudes i cafè. Com sempre, el temps del berenar arreglem el mon i tractem els temes importants dels grup com ara la propera volta a Mallorca pel pont de tots sants o la quantitat de visites que darrerament es fan per la zona de ses fontanelles.
Reiniciem la marxa amb les baixes d’en Micot, n’Anton i en Raul que tenen que tornar prest a casa i es que si un ho vol, es poden compaginar perfectament les voltes amb les obligacions familiars. Ses Artigues on iniciem la terrible pujada per la pista encimentada amb  pendents de mes d’un 30 %. Quan quasi estam a dalt, sortim del camí per enllaçar amb la pista que ve de sa bastida i així pujar per dins l’alzinar, tot i que això, implica tenir que fer un major sobreesforç, cosa que ens retreurà el senyor Torner. A la fi arribem en es rafal i de nou per mes tiranys anem cap es pas de s’estalo i es freu. En arribar a baix podíem sortir cap a la carretera i pujar tranquil•lament el coll d’honor, però com que avui hi havia que ser puristes i pujar per moltes de les baixades clàssiques ens hem anat cap a ses clavegueres. Evidentment hem tingut que baixar a trams de la bici, però es colca bastant i el bosc d’aquesta zona es magnífic.
 En arribar al coll ja era una mica tard i les cames d’alguns ja no donaven per mes, així que ens hem tirat asfalt per avall fins a Bunyola on ens hem aturat a fer unes cervessetes. Amb dues canyes per barba desprès de acomiadar-nos d’en yerar ens hem anat cap a caubet i pels camins del rafalot hem arribant a ciutat amb 67 km 1649 de desnivell i una volta molt exigent amb molts de tiranys i rampes de mes d’un 20 %.

6 comentarios:

mapes dijo...

Segun indice IBP. la cataloga como 145AB* es decir que para nosotros ha sido Dura. con un 32 % del recorrido en subida y de estas un 4,6 % con pendientes entre un 15 y un 30. de hecho hemos superado los 35% de pendiente.

Jaume Kapax dijo...

Ses rampes de ses Artigues estàn encimentades? No ho sabía.

Bona volta, els petats la ferem començant de Bunyola i així i tot serà dura, pero acabant per el Verger.

tonimalsofrit dijo...

índex IBP? 145AB*? "Dura" és una marca d'alguna cosa? mare meva, cada cop s'hem nota més la manca de grans viatges.

mapes dijo...

Me referia a la pista que va de ses artigues en es rafal, que abans era cami de ferradura fins que varen obrir la pista a saco i despres l'encimentaren.

Index ibp, demana-li a en Moyos que va ser el que ens va aficionar a testejar els tracks amb aquest programet.

Anónimo dijo...

Hi ha rumors de que alguns van sortir en silenci a fer una volta mes "pro",aquesta era massa fluixa ,al manco ha de esser index IVP- 8,700 VP

hoyos56 dijo...

aquí tens Torner, si et vols entretenir, ara només et falta el GPS

http://web.ibpindex.com/index.php/ca/analitzar-track