Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

lunes, 7 de octubre de 2013

ALCUDIA (Sant Marti, Manresa, la Victoria, Alcanada, comú Muro, Albufera) Dsbt 28 sept

Fosca negra, una porta que grinyola, un fluorescent que parpadeja, a la fi s’encén el llum i es veu una bicicleta dins un traster.
“Corten”, següent escena.
Un tren arriba a l’estació de sa Pobla, davalla la gent i uns quants bikers disposats a fer una bona volta.
“Corten”, següent escena.
Be aquesta escena no podrà ser ja que quan el càmera ha  arribat a l’andana l’únic biker que venia amb aquest medi ja havia desembarcat i havia baixat per l’escala de l’estació.
I es que aquest dissabte desprès de bastants jornades d’investigació i proves per trobar el millor itinerari es presentava una nova ruta per Alcúdia. La  volta pretenia anar pels espais mes emblemàtics de la badia: Puig de sant Marti, zona costanera de Manresa, la Victoria, comú de Muro i s’ albufera. 
Com que el recorregut era molt divers paisatgísticament aquest narrador va pensar que era una bona oportunitat per rodar un vídeo, tot i això es presentava un petit problema i aquest era que cap dels càmeres habituals venia, així al final,  aquest narrador ha  decidit assumir també aquestes funcions ,  a mes a mes, de les habituals: d’organització, elaboració i diseny del track, guia durant la volta i  redacció posterior  de la crònica.
Però tornem al rodatge.
Set bikers (pere, tià, bigel, anton, salvador, yerar i mapes) roden per una carretereta semiasfaltada pel mig del marjal pobler, en un revolt topen amb un tractor com a símbol del esforç per transformar aquest terrenys inundables en conreus fèrtils. Avança’n i a poc a poc comença a aparèixer l’aigua, primer en petites sèquies de drenatge  i desprès envoltant les veles, aquestes petites illes de terra que son el primer pas en el procés de dessecació per transformar l’albufera en conreus.
Nou tall, els bikers  ara roden per dins un tunel fet per canyes de grans dimensions fins que arriben al pont de ferro, allà s’aturen i entren dins el parc de s’Albufera. Redueixen velocitat ja que allà el que correspon es l’observació de la natura i no les activitats esportives. Giren de nou i el camí es comença a aclarir per acabar amb una imatge de la inquietant central elèctrica des murterar.
La següent escena es desenvolupa ja dins els terrenys comunals  del puig de sant Marti, allà comença de veres el mountain bike, tram de pista, tirany pedregós de pujada i al travessar un mur de pedra , baixada sinuosa i divertida que enllaça amb un tiranyet que va paral·lel al camí principal. Desprès  d’una curta però forta rampa de pujada tenim la  primera gran visual oberta de  la albufereta i la badia de Pollença, el nostre proper objectiu.
Ara els bikers roden quasi arran d’aigua per damunt una arena compactada en un paisatge de petites cases d’estiueig: sa marina, es barcarès, i el lloc mes interessant punta Manresa amb el xalet hortera d’en Mathias .
Proper plànol: els ciclistes ara ja han entrat dins la comuna d’Alcúdia  pel  camí des coll baix i van arran de  paret de pedra amb la intenció de tornar cap a la badia de Pollença. En el punt alt es troben amb un grup de ciclistes (tira tira ¿?) i comencen a davallar per sortir  a mitja baixada per un botador a la urbanització de Bonaire.
(el track mana sortir per anar pels vials morts d’una part de la urbanització que fou desclassificada per així aconseguir que mai es passi dues vegades pel mateix tram)
Vista de la caleta des frares a on hi arriben per un revolt de la carretera de l’ermita que l’abandonen una estona per anar  pels camins de devora el campament fins a s’ illot a on tornen agafar carretera fins l’ermita.
“Corten”, tots a descansar, ara toca berenar.
Reiniciem el rodatge amb unes tomes del grup jugant per les escales de l’ermita per desprès prendre algunes imatges en un boci bastant tècnic que ja ens durà cap al camí del coll den benet o de ses Fontanelles.
Desprès de les imatges preses vora les basses que donen nom a aquest camí toca un tram de “porteo” (no mes de cinc minuts que ja veurem si es reflecteix o no a la versió comercial )
Ara toca el moment còmic, traíem en biel fent una mica el gambirot per les pistes de dins els pinars que van cap a la cova tancada.
Desprès de les rialles una mica de  tensió amb un  paisatge espectacular de penya-segats  a la baixada cap a sa bassa blanca (aquest petit Xanadu dels artistes Ben Jakober y Yannick  fet amb bocins d’edificis  espoliats arreu del mon i que alberga dins el que teòricament tenia que ser un depòsit d’aigua un museu de pintures  de nins dels segles XVI a XIX bastant inquietant)
De nou la calma per els túnels de mata arran del golf d’alcanada amb una vista magnifica de la platgeta de pedres i l’illa amb el far i un breu refrigeri en una terrasseta sobre la mar.
Toma d’interès històric vora la torre de defensa del port amb les xemeneies de l’antiga central tèrmica per enllaçar immediatament amb el paisatge tipus Miami dels llacs urbanitzats  amb una toma una mica underground dels ciclistes divertint-se per damunt uns petits monticles arran del llac major
Obviem els trams urbans arran de la albufera i el pont dels anglesos per una nova toma ja dins el comú de Muró, ara els ciclistes roden aviat per un camí ben definit envoltat de dunes.
Com a tot bon vídeo que s’apreciï hi ha d’haver qualque toma amb algun animal, aixi que per acabar el video toca una seqüència amb els cavalls i el bous del camí dels polls que es el darrer tram de la volta i que tanca el gran cercle que s’ha realitzat arran de s’ albufera abans d’arribar de nou a sa Pobla. 
Malauradament aquí ja fèiem tard i aquest inútil de càmera es va equivocar i quan es pensava que gravava va aturar la filmació i per contra va registrar tot els trams entremigs de avorrit camí i carretones fins a sa Pobla, així que ens haurem de quedar amb les imatges preses durant les investigacions.

Bona volta , varen ser pocs però ben avenguts i per tant hi va haver molt bon rotllo. 75 km i 965 mt de desnivell

THE END

I el video ? pues aviat.

2 comentarios:

andreu dijo...

Pinta bé aquesta pel.licula...cuan facin sa segona part m'agradaria anar-hi...llàstima del camara...molt bé!!sa pròxima no me la perd...

Actor secundario Bigel dijo...

La escena final de zoofilia será apoteósica... Corten, a positivar.