Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

domingo, 8 de junio de 2014

CAMI DE METRO Dsbt 07 JUNY

-  M’han dit que hi ha un grup  que vol travessar tota Mallorca, de Sant Elm al far de Capdepera,  en mtb  i en un dia. Deuen estar una mica grillats.
- Si son la secta, i si, una mica trabucats si que hi estan, i ames amb aquesta calor.
-Segur que deuen estar entrenant com a bojos, perquè 170 km, no es fan així com així.
-Tranquil, ja fa anys que fan bogeries d’aquestes,   a qualque sortida de dissabte de tan en tan, ja en fan 100. Es veu que els hi agrada això i a mi me donen feina.
- I aquest dissabte que varen fer ?
- Varen seguir amb les seves rutines d’anar alternant les distintes zones de tramuntana i pla. Aquest dissabte els hi tocava Tramuntana central i varen partir cap a Valldemossa, Deia, Soller.
- Uf, i això es pot fer en mtb ?, o van per carretera.
- Home, això es Mallorca, i entre finques privades i camins asfaltats, una mica de carretera si que toquen, però si vols partir des de ciutat i fer excursions per tota l’illa, es el que hi ha.
Ja, hi son molts?
- Aquest dissabte eren  Rol, fran, salvador, jonanda, bigel, pere, vp, torner , mapes i n’andreu que apareixia i desapareixia ja que no tenia  mtb i anava amb un trasto d'aquests, una CX.  En largo i en yerar  els hi han sortit de camí a s’esglaieta. En Joan, tenia que anar a vendre calcetins a bimont, en jetroni dormia ja que pel vespres es va colgar tard ja que havia tingut que ajudar al muntatge de la obra de teatre “cartes entre tu i jo”, petita obra molt recomanable i de la resta, pues devien tenir altres negocis.
 - I per anar a Valldemossa per on han tirat?
- Mes o manco per anar a cada poble dels voltants de Ciutat ja tenen uns recorreguts establerts, així avui han sortit pel carril bici de la cra de Valldemossa  que l’han seguit fins a son Espases per on han travessat per anar al camí de la Real.  D’allà, han tombat cap a son Espanyol i ses Rotgetes de on han sortit a s’Esglaieta. Com ja t’he dit abans, han tingut que fer un boci de carretera fins a s’Estret de on ja pels caminois de son Brondo i els de darrera de sa cartoixa han arribat a Valldemossa.
- Està be. Sinó tinc mal record el camí de son Salvat  estava molt malament ?.
- Home, ha estat millor però també ha estat pitjor, diríem que necessita com cada any una repassadeta i es que amb lo molt que l’empra aquesta gent  els hi valdria la pena perdre un dia  una estoneta i tallar una mica les mates.
I aquesta gent, no se perden mai?, perquè així com ho contes sembla que van a pinyó fitxo.
- Mira aquest dissabte desprès de Valldemossa, varen pujar cap a l’ermita i desprès volien baixar per la cova del beat Ramon Llull i com que feia temps que el xerpa no hi anava, no varen ser capaços de trobar-la. Tampoc varen perdre molt de temps ja que tenien gana i així varen baixar per ca mado pilla i per carretera anaren  fins a sa pedrisa a on tombarem cap el camí de la cala per on entraren a Deia. Per cert per ses ermites es trobaren en miky fent de guia de la edició “solo ellas” dels tracks de Mallorca.
-Suposo que a Deia, berenaren a la botiga dels Reynes.
- Si, allò s’ha tornat en punt de aturada obligatòria de tots els ciclistes, es una mina. Mentre els de la secta berenaven un munt de grups també s’hi aturaren. En un d’ells hi anava el Randino, l’acompanyant i intèrpret dels viatges  sectaris Alpins.
- I me faràs creure que tot el grup va sempre plegat i ningú es despista.
- Per regla general ho intenten ja que les seves voltes no son una carrera encara que n’hi ha algun que ja li agradaria això, però si això s’imposés s’acabaria el bon rotllo i segurament la secta. Tot i això, aquest dissabte quan han partit, no s’han adonat que en Salvador estava parlant amb el Randinaire  sobre les reserves de l’estiu i l’han deixat allà i no l’han recuperat fins a can Prohom. Desprès a la baixada del camí de metro,  de nou l’han perdut ja que es veu que ell s’ha aturat a parlar per telèfon i com que la cosa anava per llarg els hi ha  enviat un missatge perquè no l’esperessin, tot i que han fet molt de temps  per intentar arreplegar-lo  de nou. Jo ja quasi havia decidit que avui tindria feina.
- Es camí de metro ¡¡ uea. Això és ben fotut
- Si, hi ha que reconèixer que les rampes del racó de Barona son ben eixutes, ara estan encimentades  però el pendent segueix sent el mateix, i com que ara van amb 29 has d’estar ben fort per pujar-les sense posar peu, tot i això quasi tots les han pujades.
- Però no diuen que les 29” son millor?
- Per regla general si, però per exemple a una pujada en tanta pendent el que necessites es  anar alegra i amb poc pes i això es  precisamentel que no tenen les 29. Tot i això desprès a la baixada, vaja si han anat be. Allò es un pedregam i evidentment, amb mes roda, mes fàcil superes els entrebancs.
- Be, i no hi ha hagut ni incidències  ni averies ?
- Ja et dic que apart de la pèrdua d’en Salvador, res destacable, cada un ha anat tirant i al final s’han replegat a la font de la Reina, bon Lloc per aquesta setmana tan monarquica.
- I duia Aigua ?, si sempre esta mig seca.
- Li queien gotetes , així que la pica estava plena i ha servit perquè es refresquessin.
Feia calor, però el vent que bufava de tan en tant els hi ha ajudat, una pena, ja que era un bon dia per fer una bona cuíta. En arribar a la font no  ha quedat molt clar si en Jonanada agafava aigua o  en donava  al Lléo mentre parlava amb un guiri també assedegat.
-  I la tornada com ha anat?
- Els mes frissadors han partit  via directa, mentre els altres han anat tirant de bon rotllo fent aturades per veure si recuperaven al perdut. Així s’han aturat a la font de mes a dalt, a la benzinera i de bon rotllo han tornat per Raixa i Passatemps.
- Be, i tu qui ets que els segueixes de tan a prop ?
- Me diuen “ el hombre del mazo” i  esper fer una bona festa amb ells el proper dia 28 d’aquest mes.

74 km i 1400 mt de desnivell.


2 comentarios:

andreu dijo...

JIJIJI....molt bé! bona crònica,es nota que en mapes havia aturat a fer mes de una cervessa al final....Donant dades tècnicas d ses 29" i tot...jiji...molt bé, bon final...

Anónimo dijo...

A MIS HIJOS LES HA ENCANTADO.estan ansiosos por saber que hara el hombre del mazo con los niños de la secta