Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

sábado, 6 de septiembre de 2014

COMUNA/CAS SECRETARI Dsbt 6 Sept

“Crónica de una muerte anunciada”
No se que passa, però quan quedem per berenar a Alaró i desprès toca pujar de nou cap on sigui, sempre es produeix una gran desbandada, es veu que allà la gravetat es mes forta . Si en això li afegim, un recorregut massa ambiciós,  la calor, el principi de temporada  i l’efecte tibu. Estava clar  que avui no acompliríem  els objectius.
8,00 a on sempre: Rol, vp, pere, jetroni, bigel, miky i mapes partim cap a la comuna pels camins clàssics de son macià , muntanya i son pizà.
En arribar al camí dels Cocons  tenien que compareixer els del Raiguer, però tal com hem dit, avui entrava en joc l’efecte Tibu, es a dir, el caos. Resulta que a la seva mountain li va sortir una petita fissura i  ha tingut que enviar-la a la casa perquè  li canviin el quadre ja que està en garantia. Aixi les coses, s'ha    presentat a Binissalem amb una bici del pleistocè del mtb i a mes a mes sense berenar.   Com que els del grup sabíem  qui anava en aquell grup,   hem decidit anar tirant, tot i que això, implicava perdre l'oportunitat de veure a en yerar pujant es Cocons. Segons ens Sergi veure  com aquest amb els seus 49 tacos fa cero peus i es "es tot un espectacle de clase”.  Així mentre pensàvem si lo d’en tibu era una excusa per no pujar amb nosaltres,  hem anat tirant i  molts, suposo que sense tanta "classe" , també han coronat fent un cero. En arribar a cas Garriguer ens hem posat a esperar i a fer una mica de vida social amb el munt de gent que allà s’havia replegat.
A la fi, han arribat en yerar i en Raul. En tibu, havia comprovat que amb l’aparell que duia no podia pujar per allà. Reiniciem la marxa i anem a cercar el coll de Picó per la via mes planera i ràpida per així  poder iniciar el mes avait possible la devallada cap el coll d’honor per la “pestosa” baixada que nosaltres abans identificàvem com la dels suzukis. Fa molts, molts, molts d’anys per allà hi varem veure pujar hi aquests vehicles i per això encar la identifiquem amb aquest nom. Ara el que queda de la pista, es un tirany estret ple d’argelagues que et massacren i tonelades de pedres que el converteixen en un petit infern. Ens arrepleguem en el desvio cap a les clavegueres i a partir d'allà, comença la diverssió. 
Tot marxava  be fins que en el bocí en que el cam,i es perd una mica i augmenta el pendent, en pietro ha fet una estranya maniobra i ha sortit volant. Tot i l' espectacular  caiguda, no s’ha fet res i per tant hem continuat per avall fins es Freu. Com sempre, desprès d’una bona baixada ve una bona pujada, Aixi hem començat la penitencia anant cap el pas de s’estaló que no l’hem vist ja que a mitja pujada hem optat per continuar pel camí del comellar principal, que potser sigui menys ciclable però que  ens du via directe cap es Rafal. Travessam la pared i ja per cami fàcil ens dirigim cap a la baixada de sa bastida. A mitja baixada, l’abandonem als peus del  gran penyal per tornar a la nova pista encimentada que ens ha duit, sense mes  problemes, fins a ses Artigues.
En arribar a Alaró, ens hem trobat en tibu i n’aldo que ens esperaven davant cycling planet ja que es veu que la granja , el nostre lloc oficial d’aturada, estava tancat per vacances. La veritat es que a ningu ens feia ganes aturar-nos en un lloc com aquell, amb ciclistes guays i flipaletas en el  que fan cafes XXl i  Muffys.  Nosaltres volíem un bon pa amb oli i un cafè ben curt i amarc, aixi que decidim cercar un altre lloc. Després de  mitja hora  donant voltes per el poble hem acabat a un bar de la carretera una mica mes amunt. Tot i que el “bocata” ha estat bo, hem estat mes d’una hora allà a dins, així que en sortir ja era la una passada. Evidentment, hem tocat retirada i els del raiguer han partit carretera per avall i els palmesanos hem anat a cercar la carreterona de sa taulera per així tornar per sa bomba, es caulls i son macia. Tot i això, el que podia haver estat una tornada de bon rotllo, no se per quina estranya raó, s’ha convertit en una petita carrera encara que no teníem gens de pressa, ja que tornavem  ben d’hora. Al final per arribar a casa a una hora, mes o manco normal i almenys acomplir amb les aturades previstes, ens hem aturat al bar san vicente a fer unes bones canyetes.

65 km i 1110 mt de desnivell.

No hay comentarios: