Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

domingo, 28 de septiembre de 2014

PER BALITX I LA FONT DE LA SENYORA. Dsbt 27 sept

A la fi ha arribat la Tardor, desprès d’uns quans arruixats les temperatures han baixat i els camins i les muntanyes estan esplèndides. Així les coses  desprès de la ronda de consultes amb uns quants membres  del sanedrin sectari  es decideix anar a Sóller.  
8:00 Cra de soller: Rol, Fran, Torner, Bigel, Pere, Jetronic i mapes partim cap a Son Rossinyol i passem per el nou centre de culte cyclingme ( veurem quant de temps dura) i enfilem cap a Passatemps  i Raixa. En arribar a can Penasso arreplegam en yerar i de bon rotllo pujem tot el coll, es veu que avui no hi havia “libelulas”.  Comanem bocatas en es forn i tal com el pujarem el davallem, de bon rotllo i sense kamikazes de la velocitat. En arribar a la boca nord del tunel agafem el cami de ciutat i aixi ens evitam tant d’asfalt. Així arribem ben prest a la Plaça del tren a on ja ens tenen el berenar preparat per tant en un moment estem llests de feines. Partim i en arribar al semàfor que han posat darrera l’església aquest narrador se n’adona que s`’ha deixat el Camel back , aixi que torna enrrera amb en torner.
No han passat ni cinc minuts i el camel ja no hi es, demanam al forn, a la oficina d’informacio i fins i tot al punt de la policia i ningu en sap res. Està clar que el que l’ha agafat a fugit a tota pressa. Tanmateix a dintre no hi havia ni la cartera ni el mobil, i segur que les eines, la bomba d’inflar  poc servici li faran com a molt el meu vell impermeable  tune, que  li tenia un cert apreci sentimental. “C’est la vie”. Continuem la marxa una mica mes lleugers i comencem la pujada del camí dels marroigs fins a monaber a on posem el mode silenci per no tenir problemes. En arribar a la carretera prenem per avall cap a la comuna de Fornalutx. Un poquet de pujada i contemplem una de les millors vistes de la vall, si mes no poc frecuent, davallem per la pista de l’alzinar i despres d’un altre trosset de carretera enfilem cap els camins de Balitx. En arribar a la pista principal ens acomiadem d’en Jetroni que te un dinar i ha d’estar prest a ciutat. 
Continuem la marxa cap a balitx d’en mig. Aquí teníem que desviar-nos cap el cami que ens du cap el salt, però amb les preses, voltem pel primer camí que ens surt a l’esquerra. Aviat ens adonem que el camí està en molt mal estat, tot i així continuem i un poc a les males aconseguim arribar al collet  i agafar  el bon camí.  Baixada pedregosa fins a la font a on ens adonem de que el vell tractor abandonat ha desaparegut. Agafem un poc d’aigua i tirem cap es bernats i la cra de sa figuera. Allà ens desviem pel camí des coll d’en Borrassar. La veritat es que costa anar fins a Sóller, però un cop hi ets, val la pena, es un petit paradís pel mtb.
Arribem a la rodona del port i per culpa del túnel del port aquest narrador no troba l’entrada de la pujada cap el coll d’en bleda, així que ens anem fins en Repic a on tal com ens temíem  per culpa de la demolició de l’antic hotel Rocamar l’accés està tallat. Tot i això , un s’alegra de que a la fi aquesta “mole” haguí  anat a terra, han estat molts d’anys de feina per aconseguir-ho. Tornam enrere i ara si que trobem el bon camí. 
Iniciem la pujada en que ja molts comencem a notar els kilòmetres i com que encara ens queda una bona pallissa, alguns anem reservant i no ens esforcem amb intentar pujar les dures trialeres. Arribats al coll creuem la carretera i continuem la pujada cap a can prohom  i en arribar a l’era se’ns planteja el dilema, continuem segons la proposta inicial cap a la font de la senyora o tirem pel cami del rost. Els frissadors volien anar per l’opció immediata, però en gerard que ara està poderós, insisteix en seguir el pla establert.
Com que el senyor torner, que es el que esta en ple inici de temporada no hi posa “emperons” passem la barrera i continuem la pujada. De nou un se n’adona de que si no fos pels problemes de pas, aquesta illa nostre, seria un lloc magnífic pel mtb. La pista puja còmode primer per l’olivar i desprès per l’alzinar, fins que arribem a l’inquietant  coll de caçadors posat al damunt del camí, que sembla com una portalada  de control d’accés a un indret prohibit. Un no sap si per allà sortiran orcos o el coronel Kurtz, ni uns ni els altres, allà regne la pau i el silenci, així que continuem aquest pic pel camí correcte, ja que no tenim en joan, tirant a pressa i corrensos, com la darrera vegada que anàrem per allà.

Acabem de pujar i iniciem la davallada ja d’una tirada amb algun que altre “despiste” fins a Deia. Com no podia ser d’altre manera ens aturem al forn i recuperem forces mentre en fran decideix partir sense aturar. Ben abeurats comencem la pujada de sa “ predina” ( com diria en micot) a on cada un puja una mica al seu ritme, en yerar per davant i en torner i aquest narrador que l’acompanyava tancant la processo.
A Valldemossa ens botem el tirany de la cartoixa i en rol parteix també ja escapat cap a Palma mentra la resta ens desviem cap a son Sauvat, que tal com tothom sap, necessita una bona repassada, ja que entre les pedres dels esbaldrecs i les mates es batant intransitable. Estret i carretera per avall fins a s’esglaieta aon ens deixa en gerard i en Pere, aixi els tres supervivents tornem a ciutat per el cami de la real, amb 100 km i 2100 mt de desnivell. Molt bona volta, dura però guapa.


No hay comentarios: