Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

sábado, 20 de septiembre de 2014

SUPERNA. Dsbt 20 sept

No se si es l’estiu que s’allarga massa, o que teníem un grup d’escapats pel Pirineu o que ...
La qüestió es que avui es preveia molt poca assistència i a mes ames, aquest narrador per culpa de problemes a la feina estava molt poc motivat. Tot i això es proposà una volta que no s’allunyava massa  de Ciutat i complia els condicionants que ens havia demanat en Sergi, que no hi hagués pateo, ja que estrenava sabatetes noves.
8,00 benzinera de la cra de Soller : fran, rol, jetroni, torner, miky, jonanda, mapes i un autoconvidat que sempre es benvingut, es bini. En malqueda no ha aparegut.  Partim cap a Bunyoli a on com era d'esperar els homes racings posen ritme i desapareixen. Arribem al portell de dalt a on ens recuperem una mica i mentre en JonAnda ens conta que, ara per ara, no nota els efectes de la càmera hiperbàrica en torner va ajustant la seva nova muntura, ara que també ja ha abandonat el mon de les 26.
Partim de nou i mes costa per amunt, però aquesta vegada ja a un ritme mes de grup. Arribats a les antenes comença la diversió pel pedregam  inicial del camí amb els típics incidents: una passada d'en fran a en Jonanader que es queixa, tot i que no li tira cap bidó, un “despiste” d’en Jetroni que tomba per un altre brancal, etc. Passades les 4 corbes a on un sempre recorda la nata que es va pegar en Miky intentant fer els tiranys que les adreça   en aquells temps en que en Cecilio i en Joan entonaven el “vamos Miky” i aquest es tirava per tot.
Per sort aquest sempre ha sabut caure be i no li passa mai  res. Tal com havíem previst abans de l’aljub  i desprès d’un moment d’incertesa tombem cap a son Noguera a on entrem al petit laberint de camins  a on aquest narrador es despista una mica, cosa que estranya a n’es bini, però es que un, ja comença  a tenir oblits.  Entrem a Superna a on ens ho passem “pipa” pels caminois per dins l’alzinar i les arboceres fins que passem al olivar i desprès d’un poc de pujada entrem a sa granja. Passada la font de sa turbina (o com es digui) ens dirigim cap a son tries per de nou gaudir de les “sendas”  a on en rol fa de les seves i arribem  al safareig de Bellavista. Tal com en Joan ens havia informat,  l’estan netejant i es veu que volen  tancar la zona amb reixeta.  Tot i això, si nomes tanquen el boci del safareig possiblement sigui fàcil habilitar un nou pas cap el camí des correu. Baixem les escales  de darrera l’església i arribem a Esporles, punt a on volíem anar a berenar, ja que mai ens aturem allà. La veritat es que els llonguets del esportius son bons, però son “lentos que te cagas”.
Gracies a Deu avui no teníem pressa ni massa partiguera així que esperem estoicament primer que ens demanin, desprès que ens ho duguin i desprès que ens ho cobrin. Reiniciem la marxa que també era el inici del retorn però com que era molt prest fem una mica de voltera  i ens anem acostant cap a Bunyola per acompanyar es bini fins el seu territori. Així primer pugem pel camí vell de s’ermita per anar cap a son malferit i Sarrià a on en jon anda i en fran ens abandonen al igual que en jeroni en arribar en es muntant.
Ja nomes 4 bikers encarem els darrers kilòmetres per son maiol, uib, passatemps, palmanyola, es rafalot i ses veles. En arribar al camí de muntanya ens acomiadem des Bini i ja a ritme d’amics tornem a Ciutat per son Macià i una petita “turne” pel polígon de son castelló  proposta del senyor Torner. Com últimament es habitual ens aturem a fer unes cerveses i a comentar les jugades.

Volta de transició i de reincorporació dels que han estat aturats durant l’estiu.  65 km i 1100 mt de desnivell. 
  

No hay comentarios: