Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

martes, 28 de agosto de 2018

Banyito a Cala figuera 28. jul

Tot i que aquest cap de setmana estava previst pujar al Teix, com sempre en aquest grup es va fer una altre cosa del que estava planificat ja que alguns pensaren que seria bo tornar anar a fer un Capfico. Com que el darrer l’havíem fet a la costa nord, aquest tocava fer-ho al sud. Així que triarem el millor lloc que tenim en aquesta costa prop de Ciutat:  el far de cala Figuera.
Ja teníem l’objectiu, ara nomes calia vestir una volta amb alguna combinació que no haguéssim fet darrerament. Si la tornada la feiem per es coll d’es tords, per fer una volta sense solapaments o be anàvem per na burguesa, cosa que no feia massa havíem fet, o anàvem per Puigpunyent. Així quedà clar que el millor era  per Puigpunyent i per variar dels clàssics camins de son net- es ratxo, anàrem pel vell de Calvià, per son Cortei i son Font.  Un cop arribats a Calvià pel camí de son Pillò era fàcil arribar al torrent de santa Ponça i d’allà enfilar per les zones verdes d’aquella urbanització cap a Rafaubeix, allà fer el banyito i tornar tal com s’ha comentat pel passeig Calvià fins a cas saboners i d’allà per son Bugadelles enfilar cap a son Boronat i coll des tords.

8:00 Bp un bon grapat de sectaris i un nou e-biker de nom desconegut, ja que ningú el  va presentar a aquest narrador , ni ell ho va fer. Sembla una mica injust que a alguns que han demanat per dur amics seus se’ls hagi desanimat amb frases tan ràncies, com aquella de  “jo no necessito, ni vull mes amics “  i mes quan  aquesta sortí d’un dels mes propers al que el va convidar. Tot i això, l’individu en qüestió sembla bon tio i es va portar de manera molt correcta i per part d’aquest narrador benvingut sia una mica d’aire nou al grup, encara que sigui amb una e-bike. Be aquest tema també algun dia s’haurà de discutir...

Així la volta es va anar desenvolupant tal com estava planificat i nomes podem destacar el berenar que va ser tot un èxit, ja que coneguérem un nou bar a on completar el bocata amb un xurros esplèndids, presentats com si fossin ensaïmades.
En el tram de na morisca en miky prengué la iniciativa i ens guia pel laberint de tiranys que hi ha per allà, cosa que alliberà a aquest narrador de guiar per un boci que feia anys pel que no rodava. Ja ha Rafaubeix, de nou i de manera unilateral el mateix tornà a prendre la iniciativa  sense consultar si hi havia algun recorregut previst, duent-nos precisament pel recorregut que aquest narrador havia pensat però que com que no ho havia pogut investigar no s’hagués atrevit a dur el grup.  La veritat es que el tirany per pujar des de can bailet a la pista principal fou molt mes entretingut que el camí recte que du al mirador de les malgrat , al igual que el tirany que bordeja tota la costa, que tot i ser molt mes dur i tècnic que el recorregut que solíem fer habitualment es pot fer perfectament.
Referent al banyito, el mes memorable va ser veure com en frenando es tirava a l’aigua tal com anava damunt la bici, no es va llevar ni les ulleres.
A la tornada un cop havien deixat al de son Caliu, la resta tornarem per on estava establit, llevat d’uns quants que en lloc d’anar per la carreterona que va de son bugadelles a son Bornat, complicaren el recorregut  pujant fins quasi es capdellà per despres travessar cap a Son Boronat.
Per acabar la festa, tal com estava contemplat, ens aturarem en es ferreret a prendre unes quantes sandys i repassar el succeït aquest dia.
83 km i 1176 mt de desnivell



1 comentario:

tonimalsofrit dijo...

A la fi, bon canvi de portada del blog, ja fa temps t'ho vaig dir que feia falta una actualització. Molt millor aquest. Renovar-se o morir diuen.