Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

miércoles, 31 de julio de 2013

CROSTERA. Dmt 30 juliol

Un altre clàssic dels horabaixes d’estiu, es la Costera.
Enguany per variar respecte a l’any passat decidim fer-la amb sentit contrari, i així ames ames fem una bona pujada, com si féssim un dels mítics grans colls del Tour, que sempre ens trobem en els viatges d’estiu.
16,30 Jardi botanic de Soller nomes en torner, en bigel i en Mapes ja que enjeroni trobava que feia massa calor i en pere s’havia enredat i també excusa la seva presencia.
Partim a bon ritmet cap a balitx, ni a ritme carrera ni a ritme cansino. Aixi amb un no res ja estam a dalt i comencem la baixada a on en Bigel fa un autentic bolic amb un fil de ferro que costa una bona estona de desenredar. Passat balitx d’avall ve la Temuda pujada del coll de biniamar que en bigel posa sense posar peu, en toni un i aquest narrador un munt.
Agrupats de nou iniciem la baixada amb unes vistes impressionants de la Costera, que avui es tota per nosaltres, ja que no hi ha ni una anima per aquells indrets. Passem el desviament de la font i continuem colcant ratificant el que ja sabiem, que si es vol disfrutar d’aquest camí s’ha de fer en aquest sentit ja que es majoritariament en lleugera baixada i per això els bons podríem dir que ho fan quasi  en un 90% muntats. Els xerecs i que a mes a mes encara no s’acaben de refiar del Peu “tonto”, fem el que podem però això si, “disfrutant com un enano” de poder estar en un lloc tan meravellós en un horabaixa qualsevol.
Arrivam a Tuent i malauradament el bar des verger està tancat així que ja savem que no hi ha aigua per repostar ja que no ens volem enredar anant a sa font de sa murtera. Així pugem el coll de sant llorenç vegent que arribarem justets d’aigua a dalt de la calobra.
Durant la pujada de nou queda clar qui esta fort i qui no, ja que a mitja pujada en Torner i en Bigel desapareixen i no ens tornem agrupar fins a Turitxan. Tot i això aquest narrador que es pren la pujada amb mes filosofia que en bigel que sembla que nomes volia arribar a dalt per poder beure, faig una aturada tècnica a la piqueta per almenys refrigerar-me una mica i menjar un magnífic plàtan que m’havia donat en torner  i que m’ha semblat el mes bo que hagués menjat mai. 
De Turixant ja nomes quedava res fins el proper objectiu la font del nogues, així que partim i ara sense gaires diferencies arribem allà a on com a golafres ens inflem de beure aigua.

Panxa plena pugem fins el túnel de Monaber i com si hagués estat cronometrat en sortir a la part de Sóller el sol s’ha posat. Aquest moments realment son els que donen sentit a les nostres sortides i a tota la filosofia que envolta el nostre mon.

Iniciem la davallada, que no trobem en un principi així que entrem a Monaber pel camí clàssic (camí reial d’Escorca ) i en un moment estem ja a sa cabana. Ja per asfalt en torner  s’amolla  i en un moment arriba abaix a on ens espera. Travessam Soller i ens aturem a pegar una mossegada en es Camp de S’Oca. En un bareto molt tranquil  a on ens prenem uns Pepitos de Llom boníssims amb unes bones cerveses. 
Reialment això es vida, no necessitem massa mes coses. 54 km i 1800 mt de desnivell.


No hay comentarios: