Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

domingo, 4 de diciembre de 2011

Per Son Servera i Capdepera. s3dc

“Una flor no fa maig ni una gota fa raig”
La setmana passada no varem tenir crònica, ja que el narrador que ho tenia que fer va sofrir un accident laboral, una estella de carboni incrustada al ull. Així no varem poder contar un fet inaudit, teníem  “chica nueva en la oficina, se llama tonina y es divina...”. La qüestió es que tal com hem dit va ser flor d’un dia, perquè ahir ja no va venir, potser el tenir que agafar tren o cotxe i tenir que matinar li va fer mandra. Així que aquest dissabte tornarem a ser els “cabestros” de sempre. Un grup nombrós per cert, ja que érem quinze: mèrit especial a en Jon “Anda” que desprès d’haver sobreviscut al dimoni de Tasmania, (quina enveja poder dir “ aquello era demasiado salvaje, por no haber, no habia ni caminos”). Pues això, que en Jon ha estat l’únic sostenible i amb la santa paciència que ha vingut amb tren fins a Manacor, els altres hem arribat amb cotxe: Cecilio, Raul, Anton, Pietro, Moyos,Torner, Bigel, Vp, Andreu, Galera, Joandemaria, Tia, Frenando i Mapes. Sortim a les 8,30, ja que evidentment el tren no es puntual, no se si en Jon va tenir que fer transbordament, però això d’electrificar nomes fins Inca es una gran avantatge pels de Manacor, que ara, ames a mes, tardaran mes temps ja que han de passejar per l’estació d’Inca.
Camins de sa barraca i des puig de son talent. En un moment estam rodant per un dels indrets mes ben conservats del camp mallorquí, els plans de son Barba, a un li recorden estampes llunyanes de camps de masies per la Garrotxa o la Cerdanya. Anem a bon ritme, en Moyos al davant , aquest narrador pel mig i en Frenando tancant grup. Tots tres amb el gps i el track de la ruta programada (dibuixat amb el wikilock el divendres a les dotze del vespre i carregat en els respectius gps el dissabte a les 6 del matí, però ja se sap: basta guaitar per la finestra i decidir la ruta) i es que per moure un grupet així va beníssim el tema dels GPS. Sant Llorenç que el travessem de manera elegant pel carrer major i directes pel camí vell de son Servera fins pocafarina, on el deixem i ens fiquem pel divertit tirany que ens fa pujar fins el primer collet del dia acompanyats d’unes gotetes d’aigua. Ja va be, així segur que no trobarem cap caçador a l’únic punt que potser conflictiu de tota la volta.


Sortim cap a ses comunes sense tocar el poble i ens dirigim cap a son Pentinat  pel camí que solem emprar per anar cap Artà, ja que ara torna esser impossible anar per les vies del tren, estan totalment blindades amb tanques per tot. Amb les obres la zona de son Catiu pareix que està en guerra, camins tallats, barreres. A la fi, entrem ja dins terres gabellines seguint mes o manco el traçat del torrent de sa farinera, amb el seu moli impressionat i bells racons de ribera. La gana es fa present i ens pega un atac de locura, volem arribar al berenar, que ja l’hem comanat per telèfon a l’únic bar obert de sa font de sa cala, de fet, obrin mes prest per nosaltres. Però primer hi ha que passar la serra de s’heretat, així que arribem a les cases i comencem la pujada, al principi molt divertida seguint els tiranys i esperant no topar amb cap “descender” del que veiem les frenades i al final a peu. A dalt agafem la pista i amb un moment som en es carregador i al bar on hem comanat els 15 mixtos que ja estan preparats. (5 € amb beguda i 6 amb cafè). Al berenar es decideix que el dia 15 per 15 euros es reservi lloc per 15 persones en es Wok del polígon, veurem com acaba el tema...
Ja a dins el track de la volta a Mallorca ens anem cap a Canyamel pel claper des gegant, on n’Andreu te problemes de coberta, mentre esperem, parlem de que possiblement l'avanç mes important pel mountain bike , ni son les dobles, ni les 29, ni els frens de disc. El que fa que un grup de 15 persones vagi rodant sense massa entrebancs, es dur les rodes tubelitzades, si no fos així,ja haguéssim tingut mes de 2 o tres punxades.

Canyamel i el tercer collet, es coll baix. Allà ens agrupem i iniciem la davallada pestosa cap es port verd, el darrer dia que érem allà ja fosquejava i per tant no varem fer tot el que estava programat així que avui toca redimir el pecat i seguir tal com estam fent des de fa mes de 3 cap de setmanes, refent tots els trams que varem retallar de la volta.
 Arribem al port vell i d’allà ens traiem un As de la màniga , ja que ens fiquem per tiranyets fins  el torrent nou o de xiclati. La veritat es que es un espai estrany i ombrívol. Generalment  es fàcil de rodar, però avui, hi ha qualque bassa d’aigua i tot i que podem seguir rodant  l’aigua arriba fins l’eix del pedalier. Sortim a la superfície i arriba el premi del dia, els single track del puig de son corb a la banda de son lluc. El track aquí esta fet una mica a ull i ens crea algun dubte, però la veritat es que tots sortim contents d'allà amb una bona estona per tiranys de terra, puja baixa, baixa puja que et deixen un molt bon gust de boca. Acabem de pujar per la pista al puig i  baixem cap a les cases de son corb. D’allà anem cap el poble de Son Servera que el travessem  i pugem pel carrer major cap a la darrera punta de la jornada, el coll de son Escrivà , d’allà ja rectes per pistes molt gravoses anem fins a son Carrió.
            
Es tard i ja volem tornar aixi que agafem la tranquila pero “pestosa” carretereta fins a Manacor amb les seves rampetes inacabables. A la fi a les 14, 30 arribem contents i amb bon gust de boca, feina feta 75 km i 1200 de desnivell.

11 comentarios:

hoyos56 dijo...

Molt bona volta, l'avantatge dur diversos gps és que el grup és més dinàmic. Els single track del puig de Son Corb com tu vares dir "pijama cinc estrelles". els tubeless es el mijor invent despres de sa roda.

cecil dijo...

La vuelta un diez, Mapes una vez mas sacrificando su tiempo libre por el grupo,deberiamos tomar nota. Por otra parte os estais escuchando? que si el grupo va junto y puede hacer km por que vamos tubelizados, que los tubless son el mejor invento y bla bla bla, osea que el estar en forma no cuenta,que las gotas de sudor no cuentan,que el pundonor,valentia,el apretar los dientes cuando hay tirones no cuentan,el acabar encorvado al final de la etapa no cuentan,el orgullo,la rabia de cuando corriamos en XC no cuentan,la capacidad de sufrimiento no cuentan, hombre los tubless deben contar logicamente,pero no son mas que un elemento mas de la maquina que puedes llevar o no. O a caso con camaras no se puede ir? O a caso con bicis de aluminio no se puede ir? O a caso con frenos V no se puede ir? O a caso sin gps no se puede ir? Bicis dobles, bicis rigidas,de 29 de 26, de carbono, de 100€ asta 10.000€ a caso no pueden ir la bici mas barata donde va la mas cara. Las comparaciones nunca han sido buenas pero me remito a los hechos,tios menos "racing" con material obsoleto dandonos cera,la maquina es importante pero no lo es todo...

mapes dijo...

Que si, que todo eso está bien, pero lo que se decía era que por muchos inventos y tal, el tubeles es el mejor de todos. ya puedes llevar xtr, 29, bicis ligerísimas, suspensiones que te cagas etc.
Ya puedes sufrir como un cabron o estar muy fuerte que si hay averías continuadas no salen los kilómetros.

mapes dijo...

y la avería por antonomasia es el Parche,
O ya no te acuerdas de esas salidas en que uno tras otro iban cayendo y acabábamos con más de diez pinchazos en una salida.

cecil dijo...

Si si, pero si yo no tengo nada en contra con todo lo que sean mejoras, lo que digo es que quien se lo pueda permitir que lo ponga quien no pueda pues tendremos que llevar lo que hemos llevado durante decadas ,las camaras. Ademas yo fui pionero ya los llevaba hace mas de diez años,menos mal que han evolucionado. Larga vida al mtb...viva la secta!!!!!!

ex-corredor xc dijo...

Antono-masia, es la finca de Antón?
Gps= mirar por la ventana.
Tubelizar o morir.
La ruta un 10.
15-15-15.WOK! es el ruido de la primera arcada antes de vomitar...

HE PETAT¡ dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
HE PETAT¡ dijo...

mirar por la ventana=www.eltiempo.es/
gps=mapas
gps+mapas=Mapes
gps+mapas+viaje=Mapes "costipé"

mapes dijo...

Que conste en acta que cuando aparecen mensajes suprimidos no soy yo suele ser moyos que hace experimentos por el blog

Nostálgico dijo...

Jose Antonio... , presente!!!

fdo.

. . El caudillo.

hoyos56 dijo...

Si la verdad que cuando hay comentarios suprimidos suelo ser yo, pero esta vez no es el caso.

Yo cuando suprimo es por voluntad propia no porque me lo mandan...