Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

domingo, 30 de mayo de 2010

PALMA-LLUCH-SOLLER-PALMA. sabado 29

cronica by joan galera:
Ja en la recta final cap a la Tranascat ,tocava anar a carregar les bateries al centre de totes les energies positives de Mallorca; Lluc, ja sigui mitjançant fe religiosa o intentant deixar darrera nostra a tothom.


La ruta ha estat llarga i dura, però és de les que es deixan fer, completa ;trialeres, pista, asfalt.
Hem estat ben matiners i a les set ja hi erem damunt sa màquina TONI MOLLOS, Magps, Pere (sense casc), Bihel, V.P (150 puls màx.), Sergi race-boy i un servidor que era l'únic que no hi va a la transcat però que s'ha menjat totes aquestes matades. Partim cap "regeneration mountain", passant abans per son Macià més bé picadís trails, en es Caulls un moscard forada la roda de'n Sergi i al no poder llevar la vàlvula de la llanta de cap manera el "deixam" en companyia d'uns margers marroquins que eran per allà ... ,Sta Maria, camí des Raiguer, Lloseta ( recollida de'n Fran "el graduado"), passant per Selva apareix en Ferran Bublay, que ens acompanyarà una estona, ell és uns dels "fossils" del mtb balear, existeix en el nostre grup la legenda que és capaç de pujar i baixar tot.



Pujant es camí vell de Lluc ens trobam que la pista que comença davant la comuna de caimari ha desaparegut per les darrerers plujes i més a dalt abans del collet el formigó s'ha menjat el bocí més técnic. Saludem a uns bikers i seguim cap al salt de la bella dona a on en Fran ens ofereix "la perdida del cuentakm II"...


Arribem a Lluc per son Amer, aquí uns pregan a la mare de Deu i d'altres tancan els ulls cercant el karma regenerador. Peguem una mossegada al mostrador del forn i cap a la font cuberta, en aquest camí técnic i cardíac el karma s'evapora i les plegaries es van a l'infern. Coll Romaní amb bones vistes a les bolles del Puig Major i records glaçats, Gorg Blau bé avui era verd ple a rebentar.




Aquí ve el tram més odiat que sempre dius que pujaràs tira-tira... no, sempre trobaràs qualcú per picar-te i avui els hi a tocat a un bon grup de guiris amb bicis de ruta, tranquils la Secta ha quedat bé. Passat el túnel ens desviem per l'auçinar de Monnaber per evitar les cases, ens mig perdem, en V.P cau i ens monstra que té la sang vermella, nosaltres que pensàvem que era verda com la Merida 96...



L'horari és fantàstic i ens inflam el pit recordant la Choppinard & Kransmaier (bé els sectaris ja m'entenen), arribem a Soller damunt les 13h i sense aturar enfilam el camí vell de Palma que va un poquet més amunt de la carretera per sortir a l'entrada del túnel. Comencem la pujada a ritme al.legre Galera-low fins que "el graduado" que frissa apreta a ritme martell neumàtic (tratatta.... tratttata...) ni ritme ni res a pistonades fins que l'aferra i V.P possa ritme "seny" si seny de loco... a fondo.


Coronam c.de Soller en un plis i ens desviem cap a les antenes d'Alfabia, per anar-hi fins el desviament que ens du cap al coll d'honor, més endevant girem a la dreta per arribar a l'entrada del túnel tot aixó per fer el màxim de terra. A l'alçada del hospital Joan March agafem terra per arribar a Palma pels camins que van entre les vies i el torrent, aquí en Moyos forada per segona vegada , jo frís i em vaig per carretera. Informacions posteriors diuen que en Moyos ha dit: Mapes sácame de aquí por Dios, Bihel: Mapes que quieres que pinchemos todos... Pere: aquesta Yeti... no se, no se. VP:enfilat a un garrover persseguint un dragó.
Que arribi la Transcat ja , per favor!!!!!!
Xifres: 110km 1970m desnivell, 6h 30' de temps. L'oriol us espera.



2 comentarios:

mapes dijo...

Molt bona crònica.
Tal com feien els nostres abans passats i com tu be has dit, hem anat al cor de la serra abans d’afrontar un gran repte, per omplir-nos de l’esperit d’aquest lloc i també de passada, ser ben conscients que en aquesta setmana, el dijous en concret, es decidirà, si encimentam una mica mes la nostra illa i permetem aixecar un “ poblado turistico” en es guix. Qui coneix estima, i nosaltres coneixem pam a pam la nostra terra, tal com diu el GOB, qui estima Mallorca no la destrueix.

galera dijo...

Per mi esbucaria totes ses cases, menys ca's Gallet...