Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

sábado, 5 de febrero de 2011

PROPOSTA DE VIES VERDES A CIUTAT

Dins el proces de participacio ciutadana que fa l'ajuntament de Palma.
http://www.imaginapalma.com/ hem proposat això:

Una de les ciutats en millor qualitat de vida d’Espanya es Vitorià Gasteiz i una de les raons d’això, es l’equilibri entre la ciutat i els camps que l’envolten. El ciutadà te sempre la possibilitat de relacionar-se amb el camp que l’envolta de manera fàcil. Es l’anomenat entramat de “vias verdes”.
Malauradament Palma ha anat creixent sense considerar aquets corredors. En el model de ciutat es fa una proposta d’alguns corredors que serien possiblement una bona solució. No obstant i sense necessitat de grans inversions existeixen dins el terme de Palma alguns camins que encara preserven el caràcter rural. Així es fonamental preservar-los com a les vies per poder sortir de la ciutat i anar a passejar a peu, en bicicleta de muntanya o cavall.
Fent un recorregut de ponent a llevant. Les vies verdes que podríem trobar son:

1. Via verda del torrent del Mal Pas. Partint de can Barbara per dins el torrent existeix un tirany que va per domini públic fins el castell de Bellver. Es tractaria simplement de mantenir-lo net i en un futur continuar-lo fins a Gènova per son Berga. D’allà seguint el camí de Baiana ja a Calvià es podria arribar al que en un futur hauria de ser la porta de na Burguesa. Del polvorí de baiana parteix un Cami de ferradura que puja fins l’entramat de la serra de na Burguesa que es el gran pulmó de ciutat.


2. Via verda de Son Suredeta /Santa Eulalia. Dins les instal·lacions militars es podria plantejar un us compartit del camí que ressegueix la carretera del coll de sa creu, per enllaçar amb les restes del vell Cami de Calvià.

3. Via verda del cami vell de Puigpunyent. Sortint de la Vileta direcció al cementeri d’aquest barri comença l’antic camí de Puigpunyent, que si es recuperes també al municipi veí, seria una de les possibles connexions entre ciutat i la ruta de la pedra en sec a la serra de tramuntana.


4. Via verda de Sarrià. Sortint d’Establiments per el cami áquesta possesio es pot aribar a Esporles per Son Malferit i el cami vell de l’ermita de Maristella.

5. Via verda de la Real Sortint del monestir de la Real i seguint aquest camí fins son Espanyol (parc Bit) d’allà seguint el camí de can maiol es podria sortir o be direcció Esporles per es muntant o Valldemosa per l’esgleieta.


6. Via verda del cami de passatemps. Des de son Sardina fins a son Termes permetria també enllaçar amb la ruta de pedra en sec a Raixa.

7. Via verda de Llevant. Dins el prat de san Jordi la majoria de camins han estat asfaltat, tot i això encara es conserva el camí de son Coll Vell que podria servir per enllaçar amb el camí de son Binissalom que es la sortida cap a Algaida i Lluchmajor.

8. Via verda del cami de San Jordi. Via que permet connectar Pòrtol i el Raiguer amb el prat de san Jordi, si es recuperes la connectivitat per Puntiró serviria per enllaçar amb la via verda de llevant. Donant una sortida a tot el sector de Platja de Palma.

Així es sol·licita que es contempli dins el planejament aquestes rutes i es preservin i protegeixin aquests camins prohibint la seva modificació i pavimentació.

Un possible exemple de planejament com a referència es:
Propuesta de implantación de una red primaria de vías verdes en Vitoria-Gasteiz. Una estrategia territorial
http://www.vitoria-gasteiz.org/w24/docs/ceac/siam/estudios/05-09/viasverdes05/viasverdes05c03_1.pdf

4 comentarios:

Rol dijo...

Una idea magnífica, perfecta para concienciar a la ciudadanía ofreciendoles una forma muy atractiva de acercarse a la naturaleza. Solo una pega, y es la de casi siempre, no es políticamente atractiva y encima demasiado cerca de las elecciones, como nuestros representantes solo piensan en su partido, es imposible que terminen lo que los anteriores dejaron a medias. Hay tantas buenas ideas (y baratas) tiradas a la basura por la vanidad política.
Espero de todos modos que pueda salir adelante al margen de los cegatos electos.

Unknown dijo...

Interesantisima la propuesta. La Secta como siempre aportando con lo que mas saben y conocen. Una pregunta, puedo añadir el link al blog en el post sobre el PORN de la Tramuntana en el foromtb? No estaría de más que la gente conociera sobre esta propuesta...soy el cubano/ruso por cierto, Yarik

Unknown dijo...

Por cierto, el texto sale en negro y para leerlo hay que seleccionarlo para que se ponga en blanco :O

mapes dijo...

no se a nosotros nos sale bien letras blancas sobre fondo negro, respecto al link porsupuesto, cuanta mas gente conozca y defienda estos caminos mejor