Este blog pretende ser el diario resumen de las salidas y viajes de sectamtb
Un grupo de mtbikers de Mallorca.

martes, 16 de noviembre de 2010

PERIURBANA NA BURGUESA, dimar 16Nov

El dia cada vegada es mes curt, es impensable ja sortir sense llums, i no fa ganes anar-se’n molt enfora, aixi avui es proposava fer una volta per les parts baixes de na burguesa, descrivint tot l’arc des de sa riera fins la mar. A les 16,00 com sempre en Torner, en Bigel i en Miky a la rodona d’establiments i cinc minuts mes tard, ja que no em donava temps a arribar colcant, a Bimont ha aparegut aquest narrador. Saludam en Joan, per fer-li una mica ses dents grans i ell ens ensenya el seu nou prototipus una bicicleta de ciclocròs.
Això de fer feina a BIMONT l’està trastocant, perquè un li demana si es que pensa anar a les carreres de ciclocross i ens contesta que enguany no, ales hores perque la vol?. Ja ens ho explicarà. Serà perquè els Bisontes i els bunyolins ara també en fan...
Ens despedim i ja tenim de que parlar durant la volta, anem cap a la zona verda de son Roca que la reseguim per empalmar amb els camins del cementeri de la vileta cap a Pinar Park, travessem el golf de son xigala i son muntaner i per dins empalmem fins son Vida, pugem les dures rampes del carrer Mortitx (18%) i d’allà cap al PT3, tirany del PT5 i ens enfilem cap el PT2, be tota aquesta terminologia nomes la segueix en Miky com a bon ex-COE que es, coneix pam a pam la base. Jo també la vaig conèixer però com a vulgar soldat d’infanteria. Ens dirigim cap el coll cota 264, que així era com es definia el collet que dona accés a Baiana en els escrits que hem tocava fer des de la meva oficina. D’allà cap el torrent a les males, la veritat es que no val la pena ficar-si, esta fatal i brut i l’antic polvorí pareix mes un abocador de fens i brutor, no de gent que hi passa, sinó del que suposadament ho cuida. Com sempre el meu esperit torturat pateix, esperem que tampoc prosperi la demanda del senyor Maties. L’antic quarter, tot i que tingui unes dependencies per el capità, no es un habitatge, es un quarter i en un ANEI com es allò, nomes es poden fer obres per fer un centre destinat a la protecció i educació ambiental. Sortim esquivant i botant faramalla i cans en condicions deplorables, arribem a Gènova, d’allà ens dirigim cap el cementeri de genova, en miky en abandona, no du llums i diu que te que preparar els “entrenos” d’en Jeroni.

Els altres ens dirigim al túnel de l’autopista per anar a quest boci que ha quedat sense urbanitzar, pugem cap els restes del antic camí de la font de Bendinat i anem resseguint el caminoi de partió entre Calvià i Palma fins acabar davallant les escales de fustes que ens deixen al carrer Joan Miro, ja hem arribat a la mar, ara hem de tornar, anem per aquest carrer fins a porto pi i d’allà fins can Barbarà, volem pujar pel torrent del mal pas, ara ja es fosca negra, el seguim ara ben net gracies a les obres del pont de la Bonanova entrem dins Bellver i sortim per son Dureta, carril bici de nou fins a Bimont. 30km i 675 mt de desnivell.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Bé una vegada estrenada, fent quassi el mateix que vosaltres. La sensació es de colocar damunt de un cavall purasang als trams fácils i als de davallada com si anés damunt d'un ase bord malparit.
He passat gust, encarar un camí de terra de sobte, mentres vas per la carretera, es gratificant, però encara hem d'acostumar-nos més. És la bici d'entrenaments explossius i secrets...
Galera.

Anónimo dijo...

Creo que uno de los títulos de la ruta de hoy podría haber sido "Gincana de los cagarros". Lo de gincana porque nunca hemos sabido de antemano la ruta. Sólo unos instantes antes nos informaba de hacía donde nos dirigiamos. ¿Se trata de un método de defensa contra los boicots?.
Lo de los cagarros es porque hemos pasado por bastantes zonas minadas.

Petat petit